Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου το 11ο Κυνήγι Θησαυρού (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού) και προσκαλεί του Αθηναίους με τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν ιστορικά αξιοθέατα, μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή θα κερδίσουν δωρεάν ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Μαρτίου, ενώ οι μικροί φίλοι μας θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και μικρά αναμνηστικά και δώρα.

Η εκκίνηση-εγγραφή φέτος θα γίνει στο καφέ THISSIO VIEW (Αποστόλου Παύλου 25 – Θησείο) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00.

Το Κυνήγι Θησαυρού θα κινηθεί φέτος στην περιοχή του Θησείου και των Δυτικών Λόφων της Αθήνας (Λόφοι Νυμφών και Πνύκας), στην αρχαία οδό Κοίλης – σημαντικό εμπορικό και οδικό άξονα της αρχαίας Αθήνας προς τον Πειραιά – και στην περιοχή όπου βρισκόταν η προσφυγική συνοικία του Ασυρμάτου. 

Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα μια από τις ενδιαφέρουσες περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Το Σωματείο μας ελπίζει ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλοι θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σημασία της ιστορίας της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δεν μας πληγώνει αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες.

Λόγω των συνθηκών το φετινό Κυνήγι θα γίνει εξ’ ολοκλήρου σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης, rapid test 24ωρών και τα παιδιά από 4-12 ετών με self test

Στη διαδρομή που θα ακολουθηθεί, υπάρχουν διαμορφωμένα μονοπάτια αλλά η χρήση παιδικών καροτσιών δεν ενδείκνυται.