Οι επιπτώσεις της πανδημίας covid στον Αθλητικό Τουρισμό και στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, τέθηκαν στο επίκεντρο του Workshop Τουρισμού που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» του ομίλου Airotel. 

Στο Workshop -το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πιστοποίησης ABC Certa Awards που παρέχει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα & Θεσσαλονίκη στους σπουδαστές του- αποτιμήθηκε η παρούσα κατάσταση αναφορικά με τον Αθλητικό Τουρισμό (με έμφαση στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ως case study), αλλά και γενικότερα με την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας.

Eξάλλου, παρουσιάστηκαν τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την περαιτέρω ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού και τονίστηκε η αναγκαιότητα για συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων ως προς τη χάραξη μιας κοινής στρατηγικής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν κ. Ευγένιος Βασιλικός (Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Owner & Chief Operating Officer – Airotel Group of Hotels), ενώ, μεταξύ των συμμετεχόντων στην ομάδα εργασίας του workshop ήταν και ο κ. Γεώργιος Καραχρήστος (Διευθυντής της Mact Media Group και διοργανωτής της WTE -World Tourism Expo).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθλητικός Τουρισμός είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εναλλακτική μορφή Τουρισμού, που συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας να αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος αθλητών και θεατών από όλον τον κόσμο.