Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας, ανακοίνωσε το διορισμό της Marie-Caroline Laurent στη θέση της Γενικής Διευθύντριας της CLIA για την Ευρώπη, με επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τις 15 Νοεμβρίου 2021.

Η Marie-Caroline είναι ειδική στις πολιτικές μεταφορών και έχει εργαστεί για σχεδόν μια δεκαετία στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) σε ηγετικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Βοηθού Διευθυντή για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Προηγουμένως είχε εργαστεί στην ανάπτυξη πολιτικών για την Ένωση Ευρωπαϊκών Αερογραμμών, ενώ υπηρέτησε ως Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ως αξιωματούχος στη διαμόρφωση πολιτικών για το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Ε.Ε.

Η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ukko Metsola για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Ευρώπη σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο, κατά την οποία η κρουαζιέρα επέστρεψε σταδιακά σε λειτουργία. Χαίρομαι που καλωσορίζω την Marie-Caroline Laurent, η οποία θα αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία της στον τομέα της ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών για να φέρει την κρουαζιέρα στην καρδιά του βιώσιμου τουρισμού και να αναδείξει την αξία της στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο. Κατέχοντας σε βάθος τη συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., η Marie-Caroline είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της CLIA σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής εντός των Βρυξελλών».

Από την πλευρά της, η Marie-Caroline Laurent δήλωσε: «Είμαι παθιασμένη με τον θετικό αντίκτυπο των τομέων των μεταφορών και του τουρισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα αλλά και το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταφορές είναι μία από τις πιο καινοτόμες βιομηχανίες στον κόσμο και η κατασκευή κρουαζιερόπλοιων βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι εταιρείες κρουαζιέρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πράσινης καινοτομίας για την ναυτιλία και είναι σε θέση να βοηθήσουν την Ε.Ε. να προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους εταίρους του κλάδου μας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, για να βοηθήσουμε την ηγεσία της Ευρώπης να οικοδομήσει μια πραγματικά βιώσιμη βιομηχανία μεταφορών και τουρισμού στην Ευρώπη».

Ο Ukko Metsola θα παραμείνει Σύμβουλος της νέας Γενικής Διευθύντριας έως το τέλος του 2021, για να βοηθήσει στη μετάβαση πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή του στην εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean Group.

– // –

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)Ένας κλάδος, Μια Φωνή

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας. Η Ένωση διαθέτει 15 γραφεία παγκοσμίως με εκπροσώπους στην Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, και είναι αφοσιωμένη στην ανάδειξη της ταξιδιωτικής εμπειρίας με κρουαζιερόπλοιο, υποστηρίζοντας πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια.

Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Η αποστολή του οργανισμού είναι να αποτελεί τον ενιαίο εκείνο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να επιτύχουν, υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας. Για πρόσθετες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://cruising.org ή ακολουθήστε τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας στις σελίδες της CLIA στο Facebook, Twitter και LinkedIn.