Μπορεί να κατατέθηκε προχθές το βράδυ η σχετική τροπολογία από τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, όμως για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφέρει η ΠΟΕΕΤ .

Δεν αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία αν τα ένσημα από τις αναστολές προσμετρούνται για την επιδότηση, π.χ. ένας εργαζόμενος που φέτος έκανε μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και θα πάρει 50 ένσημα μπορεί να καταθέσει αίτημα για επίδομα ανεργίας;

Η 60ήμερη προθεσμία που προβλέπει ο νόμος ξεκινά να μετρά από τέλος Ιουνίου; Αν ναι η προθεσμία έχει χαθεί! Δεν αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία αν θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό που δεν βρήκαν δουλειά φέτος και δεν είχαν δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης, αλλά και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό που δεν εργάστηκαν γιατί οι επιχειρήσεις που απασχολούνται δεν επαναλειτούργησαν (ευτυχώς είναι λίγες).

Τέλος δεν αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία τί θα γίνει με τους εργαζόμενους που βγαίνουν πρώτη φορά φέτος στο Ταμείο Ανεργίας. Θα ισχύει ο όρος που λέει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 80 ένσημα από πέρυσι; Αν ναι, που θα τα βρουν οι εργαζόμενοι, αν λάβουμε υπόψιν μας πως πέρυσι ο κλάδος δεν δούλεψε λόγω covid, αλλά ακόμα και τα ένσημα από μονομερής αναστολές δεν φαίνονται ακόμα (!) στο σύστημα του ΕΦΚΑ; Καμία απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας στην χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία στους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στους κ.κ. Μουλκιώτη Γιώργο (ΚΙΝΑΛ), Κατσώτη Χρήστο (ΚΚΕ) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ).

Καμία απάντηση φυσικά τόσους μήνες και στην ΠΟΕΕΤ που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα στο Υπουργείο Εργασίας. Για άλλη μια φορά μια κακή Νομοθέτηση καθώς το Υπουργείο Εργασίας αρνείται να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Εμείς επαναφέρουμε το αίτημα μας για συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη, δηλώνουμε σαν ΠΟΕΕΤ όμως πως ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!!