Η απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία του ”Olympic Day Run” επιστρέφει για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών και προπονητών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργών πολιτών, προωθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής , παρουσίασε Δρ.Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του ”Olympic Day Run” Αναφέρθηκέ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με  «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης αναγνώστηκαν οι σύντομοι χαιρετισμοί του Προέδρου της ΟΕ του Αγώνα και Δημάρχου Θεσ/νίκης κου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Προέδρου της ΕΟΕ κου Σπύρου Καπράλου, καθώς και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη δυναμική του σημαντικότερου για την παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια αγώνα.

Ειδικότερα, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε: «Ο Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου είναι μια μοναδική εκδήλωση στη χώρα μας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Είναι ένα σημαντικό δρομικό γεγονός που επικοινωνεί διεθνώς την Ελλάδα ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και καθιστά τη Θεσσαλονίκη σε παγκόσμιο Ολυμπιακό κέντρο».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Μουσείο αποφάσισαν να αφιερώσουν φέτος το Olympic Day Run στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνοντας δυνάμεις για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. Το Olympic Day Run είναι ένας Αγώνας Δρόμου που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει τις Ολυμπιακές αξίες αναδεικνύοντας την ευγενή άμιλλα και τη σπουδαιότητα του Ευ Αγωνίζεσθαι».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα 25 χρόνια λειτουργίας του, τιμά, προασπίζεται και ακολουθεί πιστά τις αξίες και τα ιδανικά που το διέπουν, όπως είναι η ισότητα, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια. Αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον αθλητισμό και το πνεύμα της ολυμπιακής ιδέας, καθώς η αθλητική παιδεία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική και ηθική αγωγή.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμμετέχουμε στο 4ο “Olympic Day Run” Greece και στη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας, έπειτα από την ευγενική και συγκινητική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, που στηρίζουν έμπρακτα τον καθημερινό «αγώνα» του Οργανισμού μας να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που βρίσκεται σε ανάγκη ή σε κίνδυνο».

Η Ολυμπιονίκης κωπηλασίας κα. Χρύσα Μπισκιτζή, εκπροσωπώντας την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετέφερε το μήνυμα της Προέδρου της ΕΣΟΑ κας Βούλας Κοζομπόλη: «Το Olympic Day Run αποτελεί τον μοναδικό αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται με στόχο τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Ως φορείς λοιπόν μετάδοσης και μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών Αξιών, οι Έλληνες Olympians δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε ενεργή συμμετοχή, μέσω του συλλογικού μας φορέα, στη διοργάνωση  του εν λόγω αγώνα.

Όπως ανακοινώθηκε και κατά την εκδήλωση της Υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας μας με το Ολυμπιακό Μουσείο πριν λίγο καιρό, από φέτος η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ ενώνει τις δυνάμεις της  με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου όλοι μαζί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, να δώσουμε την εκκίνηση του 4ου Olympic Run Greece στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μανώλης Κολυμπάδης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η κα. Ξένια Αργειτάκη,  επίκουρη καθηγήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παλιά πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, μέλος της ΕΟΕ και μέλος της ΕΘΝΟΑ εκπροσωπώντας την κα. Σοφία Σακοράφα Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η κα. Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης πάλης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΝΟΑ, εκπροσωπώντας την κα. Εύη Μωραϊτίδου Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών υπογράμμισαν ότι το 4ο ”Olympic Day Run” Greece αποτελεί τον Αγώνα-ορόσημο για την Ολυμπιακή οικογένεια, όπου 125 χρόνια μετά από τους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, θα σημάνει την επανεκκίνηση του αθλητισμού μέσα από μια μεγαλειώδη Ολυμπιακή διοργάνωση, η οποία τιμά τις πανανθρώπινες Ολυμπιακές αξίες με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές – μεταξύ των οποίων η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η Μαρία Αλεβίζου, ο κ. Γιώργος Λιβέρης ιδρυτικό μέλος της ΕΣΟΑ, ο κ. Ιωάννης Σταθόπουλος Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΣΟΑ, καθώς και πλήθος εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στη γραμμή εκκίνησης του 4ου ”Olympic Day Run” Greece.