Το σημαντικότερο έργο οδοποιίας των τελευταίων δεκαετιών υλοποιείται στα Κύθηρα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής –Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ για κατασκευή του έργου «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα».

Γ. Πατούλης: «Η υλοποίηση έργων υποδομής και ασφάλειας στα νησιά της Αττικής αποτελεί βασική μας προτεραιότητα».

Η άμεση δημοπράτηση για κατασκευή του έργου «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα» εξασφαλίζεται μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων  Ευστρατίου Χαρχαλάκη.

Το έργο είναι σημαντικό δεδομένου ότι συντομεύει τη διαδρομή από το Διακόφτι (κεντρικό λιμάνι) προς τις τουριστικές περιοχές του Αβλέμωνα και της Παλαιοπόλεως κατά τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα οδοποιίας στα Κύθηρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είναι  προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, (ΚΑΕ: 9762.08.028.) και θα δημοπρατηθεί άμεσα από τον Δήμο Κυθήρων. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων  Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο ίδιος προσωπικά έχει θέσει ως προτεραιότητα την βελτίωση των υποδομών και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής.

«Η υλοποίηση έργων υποδομής και ασφάλειας στα νησιά της Αττικής αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής είναι η υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν, τόσο στην ανάπτυξη των νησιών μας, όσο και στην ενίσχυση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών. Η στενή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Aττικής και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη με τον Δήμο Κυθήρων συμβάλει έμπρακτα στην υλοποίηση σημαντικών έργων» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισήμανε ότι ο κ. Χαρχαλάκης είναι ένας δήμαρχος αποτελεσματικός, καθώς υλοποιεί με συγκεκριμένα βήματα και γρήγορους ρυθμός όλες εκείνες τις αναγκαίες διαδικασίες για να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν έργα στον Δήμο. «Η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι δίπλα του Δήμο Κυθήρων, όπως άλλωστε κάνει και για όλα τα νησιά της Αττικής μας», πρόσθεσε η κ. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά, τόσο τον Περιφερειάρχη, όσο και την Αντιπεριφειάρχη Νήσων επισημαίνοντας ότι είναι υποδειγματική η συνεργασία με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, «συνεργασία η οποία έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον Δήμο Κυθήρων» στον οποίο πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας δεκάδες έργα.                                                                       

Το έργο:

Σύμφωνα με την προγραμματική προβλέπεται διαπλάτυνση του συνόλου της οδού σε μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος των 5,5μ., η κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών στηθαίων και η διαγράμμιση της οδού μετά την ασφαλτόστρωσή της με νέο σύγχρονο ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών.

Η μελέτη και η πλήρης ωρίμανση του έργου (συμπεριλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων) ήταν μια μακρά διαδικασία που περατώθηκε επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής της Π.Ε. Νήσων.

PSTM3487
PSTM3454