Χρυσοί ολυμπιονίκες και οι πρωταγωνιστές της σειράς «Άγριες Μέλισσες» στην Νάξο.

Κορυφαίοι Έλληνες Ολυμπιονίκες ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στο 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021, που διοργανώθηκε στην Νάξο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού το τριήμερο 11-13 Ιουνίου με θέμα «Άθληση και διατροφή».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στην Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012) και 8ος Ολυμπιονίκης το 2008, η 7η Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και 9η το 2004 στην Αθήνα στην σφαιροβολία, Πόπη Ουζούνη και η Μαρία Παγκάλου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον ημιτελικό μίλησαν για την διατροφική αξία της διάσημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

%CE%9A%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%97%CE%A3 %CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%9F%CE%A5
Η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη
%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%A9%CE%92%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3 %CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5 %CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3
Οι Ολυμπιονίκες Νίκος Συρανίδης (αρ.) και Περικλής Ιακωβάκης (δ.) με την δημοσιογράφο Ελένη Λαζάρου

DSC 0197
Η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης Χρήστος Νέζος

Την παράσταση έκλεψαν οι πρωταγωνιστές της αγαπημένης σειράς «Άγριες Μέλισσες». Η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαρία Αντουλινάκη και ο Αργύρης Πανταζάρας, καλεσμένοι της Ε.Α.Σ Νάξου, συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις που ήταν γεμάτες γευστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε και ο αγαπημένος τραγουδιστής των νέων, Νικηφόρος.

%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%91 %CE%94%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%A5 %CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A3 %CE%9D%CE%95%CE%96%CE%9F%CE%A3
Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης Χρήστος Νέζος
%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97 %CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%97 %CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%A5
Οι Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη (αρ.) και Μαρία Παγκάλου (δ.) με την ηθοποιό Μαρία Αντουλινάκη
%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%96%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3 %CE%95%CE%9B%CE%A3%CE%91 %CE%9D%CE%95%CE%96%CE%9F%CE%A5
Ο ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας με την Έλσα Νέζου

Το «γευστικό» ταξίδι ξεκίνησε με την πεντανόστιμη κακαβιά που ετοίμασε για τους καλεσμένους του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σεφ και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων, Μιχάλης Κάπρης, στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας. Ακολούθησε το επίσημο δείπνο στην αμμουδιά της Πλάκας στην γνωστή ταβέρνα «Τρία Αδέλφια», όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν μπιφτέκια γεμιστά με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και μοσχαράκι γιουβέτσι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

6aee7205 0811 464c 8b3b c24bcf2d32de
Κακαβιά

Την δεύτερη μέρα το… πρόγραμμα περιελάμβανε ταξίδι στην γραφική Σχοινούσα και «πάντρεμα» της ξακουστής, πεντανόστιμης φάβας του νησιού με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Το μενού, το οποίο υπέγραψε ο σεφ Δημήτρης Παπαδάκης, περιελάμβανε την φημισμένη κατσικομακαρονάδα με παλαιωμένη Γραβιέρα Νάξου τριμμένη και φυσικά την φάβα των αγροτών της Σχοινούσας. Η μέρα έκλεισε με γεύμα με πίτσα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κάτω από την επιβλητική Πορτάρα, το σήμα-κατατεθέν της Νάξου.

AB132234 FEBB 443B ABCF A28C5ADD9523
Από αριστερά προς τα δεξιά: Αργύρης Πανταζάρας, Χρήστος Νέζος, Κατερίνα Διδασκάλου, Μαρία Αντουλινάκη στην Σχοινούσα
5b8a02e6 23d5 4bfc b75d 8f20bfed85d3
Κατσικομακαρονάδα
276fb026 ac35 4577 8e24 01efdb786f1f
Φάβα Σχοινούσας
a49ff551 8eaf 44c8 82c8 68460ada918a
Φαλάφελ από φάβα Σχοινούσας με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και σος γιαουρτιού

Την τελευταία ημέρα του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) με την συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες διοργάνωσαν έναν μοναδικό αγώνα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ. Ο αγώνας ξεκίνησε από το λιμάνι της Νάξου και κατέληξε στον αρχαίο ναό της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί, συνδυάζοντας τον γυναικείο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τις ομορφιές και την ιστορικότητα της Νάξου.

%CE%9D%CE%95%CE%96%CE%9F%CE%A3 %CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%A3 %CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97 %CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%A5 %CE%9F%CE%A5%CE%96%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%97
Από αριστερά προς τα δεξιά: Νικηφόρος, Πόπη Ουζούνη, Νίκη Μπακογιάννη, Χρήστος Νέζος, Μαρία Παγκάλου
ac477a2b a788 4146 a2af d355ae90c637
6f8b6a44 5e20 41bb a099 58c62989cba2
7ce425b8 5cda 46b4 abde 62ccaf687037
6d35d718 9a66 47cc 95af 3179868d81dc
1eb68061 359b 448a be5e 304b583b54b5
2a40e9d3 bcc4 4f5b 9c55 13b078b2ae8a 1
38fbab36 764d 4c48 89bb 26642667b654 1

Το αποχαιρετιστήριο γεύμα δόθηκε στην περιοχή Αλυκό και στο εστιατόριο «Φάρος», όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν το εξοχικό κατσικάκι Νάξου με Γραβιέρα και μοσχαράκι Νάξου στο πήλινο με πανδαισία ναξιώτικων τυριών (ξινοτύρι, Γραβιέρα και Κεφαλοτύρι).

caf81db9 67ab 40d4 ad2b 423c7a22b35f
ea248ee0 015a 4c2c 8ac4 d15a3df1f056

Επίσης, την ίδια μέρα οι καλεσμένοι του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη… γευστικής συνάντησης κορυφής! Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines» η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αντάμωσε με τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, σε ένα ξεχωριστό event γευσιγνωσίας και ενημέρωσης για τα εκλεκτά αυτά προϊόντα.

MG 5464

Για άλλη μία χρονιά, τους καλεσμένους του Food Experience Graviera Naxos ταξίδεψε στο νησί μας η Blue Star Ferries, η οποία μετέφερε και τα ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ.