Από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούσαν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να υποχρεωθούν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail οι υπουργοί ασκούν πίεση στον Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στα ταξίδια. Έτσι, αναμένεται να καταργηθούν οι επίσημες συστάσεις κατά ταξιδιών σε χώρες της πορτοκαλί λίστας, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, και οι ΗΠΑ.

Ακόμα, τα παιδιά θα μπορούν επίσης να αποφύγουν την καραντίνα στην περίπτωση που ταξιδεύουν με τους γονείς τους. Επίσης αποκαλύπτει ότι επιστήμονες έχουν εγκρίνει τις Βαλεραρίδες Νήσους της Ισπανίας για την πράσινη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί καραντίνας για τους ταξιδιώτες εκεί θα μπορούσαν να αρθούν ακόμη πιο γρήγορα, υπό την προϋπόθεση ότι οι υπουργοί θα συμφωνήσουν στην αλλαγή.

Πηγή του υπουργικού συμβουλίου είπε στην Mail ότι υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι οι εμβολιασμοί λειτουργούν.

Ωστόσο η Daily Mail σημειώνει ό,τι, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μεταξύ των υπουργών για τα ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ θα ακολουθήσει μία νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα. Οι υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν τα σχέδια προκειμένου να επιτραπεί σε όσους έχουν κάνει δύο εμβόλια να ταξιδέψουν στις χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή.

Όπως σημειώνει θετικός φαίνεται να είναι και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ λόγω της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και ο συντονιστής του υπουργικού συμβουλίου Μάικλ Γκόουβ λέγεται ότι εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιος Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού έγραψε χθες στον κ. Τζόνσον για να πει ότι η διατήρηση περιορισμών στον τομέα έως τον Ιούλιο θα κόστιζε στο Ηνωμένο Βασίλειο 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.