Συνέντευξη παραχώρησε χθες ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στο τηλεοπτικό κανάλι «Αιγαίο TV» και στον δημοσιογράφο Τέρη Χατζηιωάννου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ιδιαίτερα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον καταστροφικό αποκλεισμό των ντόπιων επιχειρηματιών από τους δημόσιους διαγωνισμούς σίτισης των προσφύγων στα ΚΥΤ Κω και Λέρου, όπως χαρακτηριστικά είπε, σημειώνοντας την κυβερνητική μεθόδευση για να ανατεθεί η παροχή σίτισης  σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Είναι πάγια τακτική της ΝΔ να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα των λίγων και «εκλεκτών» φίλων της. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που αφορά στην παροχή σίτισης στα ΚΥΤ Κω και Λέρου, βγήκε «στον αέρα» μόλις για 10 μέρες, ενώ η συνήθης διαδικασία διαρκεί 45 μέρες. Επιπλέον, η πρόσκληση αφορά σε επιχειρήσεις που έχουν, στην τριετία, 90 εκ. ευρώ τζίρο και περιλαμβάνει εξαντλητικές εγγυητικές επιστολές τις οποίες προφανώς μια μικρή επιχείρηση δεν μπορεί να εκδώσει. Είναι τέτοιοι οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού που καμία τοπική επιχείρηση στα δύο νησιά, δεν μπορεί να καλύψει, ούτε καν το σύνολο των επιχειρήσεων παροχής σίτισης στη χώρα μας πλην 2 ή 3 περιπτώσεων. Ο διαγωνισμός φαίνεται να είναι φωτογραφικός ενώ υπενθυμίζω ότι οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνονταν σε τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους στηρίζουν την τοπική οικονομία και συντηρούν εργαζόμενους με τις οικογένειές τους. Ας μας απαντήσουν, τι θα απογίνουν τώρα οι 40 οικογένειες στη Λέρο και οι 50 οικογένειες στην Κω;»

«Ευθαρσώς, καταγγέλλω το γεγονός ότι για να δώσουν τη δουλειά σε συγκεκριμένα συμφέροντα, καταστρέφουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό δεν πρέπει να περάσει και ήδη, από τη μεριά μου, ετοιμάζω κοινοβουλευτική παρέμβαση», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.