Η διοίκηση της ομοσπονδίας μας πιστή στα όσα έχει πει και όσα έχει κάνει ως τώρα συνεχίζει να πιέζει το αρμόδιο υπουργείο εργασίας  και φέρνει αποτελέσματα πάντα υπέρ των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση  εχθές 25/1/2021  με την Γ.Γ. του υπουργείου εργασίας κ. Στρατινάκη, όπου μετά τις πιέσεις μας η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα καταθέσει τροπολογία που θα καθορίζει τα εξής:

  • Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο του ΄21  για δύο(2) μήνες ανεξάρτητα αν πήραν μια  παράταση μέσα στο 2020, αντίστοιχα παρατείνονται κι αυτών που θα λήξει τον Φεβρουάριο του ‘21
  • Για τους εργαζόμενους με μη υποχρεωτική επαναπρόσληψη (εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό) που πήραν το έκτακτο επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο, παρατείνεται για δύο(2) μήνες ακόμη δηλ Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
  • Όσοι συνάδελφοι είτε από τον επισιτισμό είτε από τον Τουρισμό δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα, θα πάρουν και αυτοί  δύο(2) μήνες επίδομα ανεργίας τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
  • Με εγκύκλιο που θα βγει από το Υπουργείο Εργασίας αποσαφηνίζεται πως δεν  θίγεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όσων ήταν σε ανατολή σύμβασης.

Τέλος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη εμφάνιση των ενσήμων από μονομερής αναστολές συμβάσεων, δεσμεύτηκε το υπουργείο πως τις επόμενες μέρες θα λυθεί και θα εμφανιστούν τα ένσημα κανονικά.

Θα επαναλάβουμε αυτό που λέμε από την αρχή της κρίσης….

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ