Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των επιχειρηματιών ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών από την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου.

Η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π).

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Αντώνης Στελλιάτος και Πάρις Λουτριώτης, πρόεδροι των ΕΠΕΣΤ και ΣΙΤΕΣΑΠ αντίστοιχα, καθώς επίσης και μέλη του ΔΣ της ΣΙΤΕΣΑΠ και συνεργάτες.

Στην εποικοδομητική συζήτηση οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν εκτενώς στα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου και στα συνεπακόλουθα σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας του κλάδου.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε ο παραχωρησιούχος για τον ελλιμενισμό των επαγγελματικών σκαφών είναι καταχρηστικά υψηλή και ασύμβατη με τις υφιστάμενες παροχές της Μαρίνας. Σημειώθηκε αύξηση του μηνιαίου μισθώματος έως και 200% χωρίς όμως να πραγματοποιούνται νέα έργα υποδομών και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα να οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό τους επαγγελματίες του κλάδου!

Την ίδια στιγμή υπάρχει μείωση των προβλεπόμενων δεσμευμένων θέσεων ελλιμενισμού, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη πρόνοια για την μελλοντική εξυπηρέτηση των σκαφών αυτών.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα η χώρα μας χρειάζεται μια νέα πολιτική που θα αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν επενδύοντας στην πλέον δυναμική μορφή του Τουρισμού, τον Θαλάσσιο Τουρισμό.

Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί σε συρρίκνωση μια επαγγελματική δραστηριότητα που προσφέρει τα μέγιστα στον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία.

Ας αποδείξει λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ εάν τελικά στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting, διότι μέχρι στιγμής αγνοεί τη δυναμική του κλάδου και γυρίζει την πλάτη στους επαγγελματίες!

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους επαγγελματίες του κλάδου, διαμορφώνοντας το πλαίσιο ενεργειών που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στην αγορά, να αναβαθμιστούν και να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό.»