«Ναι» στην χρηματοδότηση της Aegean λέει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση της απόκτησης μετοχών της εταιρίας από το Δημόσιο και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Την ανάγκη συνέχισης του πτητικού έργου της Aegean, ώστε να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας, αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την κρατική ενίσχυση με 120 εκατ. ευρώ προς την αεροπορική εταιρία.

Ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει υπό γίνει υπό την προϋπόθεση της απόκτησης μετοχών από το Δημόσιο -και όχι μόνο δικαιωμάτων (warrants)-, αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία, είναι εύλογη η απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 120 εκατ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης, αρκεί να γίνει με σαφείς όρους και προϋποθέσεις:

  • Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Η κρατική ενίσχυση πρέπει να συνοδεύεται από απόκτηση μετοχών από το Δημόσιο και όχι μόνο δικαιωμάτων (warrants).
  • Η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να συνοδεύεται από σαφή δέσμευση από πλευράς της εταιρίας για διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και αντανακλαστικά για χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εδώ και οχτώ μήνες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και που αντί για επιχορηγήσεις και μη επιστρεπτέα ενίσχυση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ είτε έχουν λάβει μονάχα κάποια δάνεια με τη μορφή της επιστρεπτέας ενίσχυσης, αυξάνοντας έτσι το ιδιωτικό τους χρέος».

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ