BotanicΚατηγορία: Αφρώδης οίνος Σαββατιανό, methode traditionnelle.
Ποικιλία: Σαββατιανό 100%.Οινοποίηση: Πρώιμος τρύγος της ποικιλίας Σαββατιανό δίνει χυμό πλούσιο σε οξέα και χαμηλό pH.
Για το κρασί βάσης χρησιμοποιούμε τον πρόρογο, δηλαδή ποσότητα γλεύκους που αντιστοιχεί μόλις στο 30% των σταφυλιών που οινοποιούνται.
Ακολουθεί στατική απολάσπωση στους 10℃ και ελεγχόμενη ζύμωση στους 17℃.Μετά τη διαύγαση του κρασιού ακολουθεί δεύτερη ζύμωση στη φιάλη με τη κλασσική μέθοδο παραγωγής αφρωδών.
Το αφρώδες κρασί ωριμάζει για τουλάχιστον 12 μήνες στις φιάλες (sur lies fines).Αλκοολικός βαθμός (Κ.Α.Τ): 12,5% vol.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Xρώμα λεμονί με λεπτές επίμονες φυσαλίδες, λεπτά αρώματα πεύκου και μαστίχας, πλούσιο σώμα, γεύση βοτανική με παρατεταμένη επίγευση.
Συνοδεύει θαλασσινούς μεζέδες και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.Απολαύστε στους 8 ℃.