Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προγραμματισμένων συναντήσεών του με τους Τομεάρχες Τουρισμού των κομμάτων, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να την ενημερώσει για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αφορά στη μεταρρύθμιση και αναβάθμιση των δομών τουριστικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο στόχος, όπως τον προδιέγραψε ο Υφυπουργός Τουρισμού, είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία που αλλάζει το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης και στηρίζεται στο τρίπτυχο: Ανωτατοποίηση-Αναβάθμιση-Σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, στο τραπέζι υπάρχουν δύο επιλογές:  η πρώτη επιλογή είναι να μην αλλάξει τίποτα στην τουριστική εκπαίδευση, να συνεχίσουμε στη λογική της ακινησίας και της υποβάθμισης. Η άλλη επιλογή είναι να μετατρέψουμε την τουριστική εκπαίδευση σε προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουρισμό.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ,  κα. Νοτοπούλου, ο κ. Κόνσολας τόνισε:

«Ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας και συνεννόησης. Αν και όταν έρθει το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση στη Βουλή, ο στόχος είναι να ψηφιστεί από μια ευρεία πλειοψηφία.

Για εμάς, ο στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου, ένας ευρύς κύκλος αλλαγών και ανατροπών με μεταρρυθμιστικό πρόσημο. Δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο τουριστικής εκπαίδευσης που  περιλαμβάνει νέα προγράμματα σπουδών και σύγχρονες ειδικότητες, που έχουν αντιστοίχιση με την αγορά εργασίας».

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων για την επερχόμενη μεταρρύθμιση, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με τον Τομεάρχη Τουρισμού του ΚΙΝ.ΑΛ. και πρώην Υπουργό, κ. Γιώργο Νικητιάδη, τον Βουλευτή και Τομεάρχη Τουρισμού του ΚΚΕ, κ. Κατσώτη Χρήστο, τον Τομεάρχη Τουρισμού του Μέρα 25, κ. Λιάπη Δημήτρη και την Βουλευτή και Τομεάρχη Τουρισμού της Ελληνικής Λύσης, κα. Αθανασίου Μαρία.