Επανέρχεται ο Τουρισμός στα Κανάρια Νησιά, μετά την ένταξή τους στους ασφαλείς προορισμούς από Βρετανία και Γερμανία, με χιλιάδες αφίξεις, καθώς την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται περί τις 170 πτήσεις με 31.000 θέσεις!

Από την Γερμανία έχουν ήδη προγραμματίσει πτήσεις οι εταιρίες Condor, TUI, Ryanair, Easyjet και Lufthansa, με συνολικά 13.000 θέσεις διαθέσιμες. Από την Βρετανία αντίστοιχα έχουν προγραμματιστεί πτήσεις με 18.000 θέσεις γι’ αυτή την εβδομάδα και έτσι συνολικά από τις 2 χώρες, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 31.000 θέσεις.  Η Wizz Air ξεκίνησε τις πρώτες της πτήσεις από το Gatwick την περασμένη εβδομάδα προς την Αθήνα, τη Νάπολη, τη Μάλτα και το Lanzarote. Η Wizz Air άρχισε επίσης να εκτελεί πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα από Luton προς Lanzarote και Fuerteventura και τρεις την εβδομάδα προς Gran Canaria και Tenerife.

Η αεροπορική εταιρεία επέκτεινε επίσης το δίκτυο της από το αεροδρόμιο Doncaster Sheffield με νέα δρομολόγια προς Τενερίφη, Μάλαγα, Λάρνακα και Λούμπλιν. Περαιτέρω πτήσεις θα προστεθούν από το αεροδρόμιο του Γιορκσάιρ πριν από τα Χριστούγεννα προς Λανζαρότε, Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια, Αλικάντε, Λισαβόνα, Φάρο, Αϊντχόβεν, Κόσιτσε στη Σλοβακία και Σουτσεάβα στη Ρουμανία. Εκτός από Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, οι χώρες που θεωρούν ασφαλή προορισμό τα Κανάρια Νησιά και δεν υποχρεώνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή, είναι οι Σουηδία , Τσεχία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία , Πορτογαλία, κ.λπ.

Τα Κανάρια Νησιά, έχουν την χαμηλότερη συχνότητα Covid-19 σε επτά ημέρες, σε ολόκληρη την Ισπανία, με 44,21 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους και η μόνη που, εξαιτίας των χαμηλών κροσμάτων, εξαιρέθηκε από την εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας, επανενεργοποιώντας τον Τουρισμό αυτό το Σαββατοκύριακο με την επιστροφή Γερμανών και Βρετανών τουριστών. Ένα άνοιγμα που, χωρίς αμφιβολία, γέμισε τον τουριστικό τομέα του νησιού με ελπίδα, αλλά το οποίο συνεχίζει να ανησυχεί τους ξενοδόχους, καθώς είναι ακόμα άγνωστο πώς θα προστατευθεί η περιοχή από νέες μολύνσεις, καθώς Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, είναι επιδημιολογικά σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τις Καναρίους Νήσους. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων δεν παρέδωσε το σχέδιο του διατάγματος για τον Τουρισμό και την διενέργεια test Covid 19, σύμφωνα με το οποίο τα ξενοδοχεία και τα συγκροτήματα διαμερισμάτων διακοπών θα ήταν υποχρεωμένα να πραγματοποιούν και να καλύπτουν το κόστος τους.

Η απόρριψη του σχεδίου αυτό από εργοδοτικές ενώσεις και ενώσεις ξενοδόχων της Las Palmas (FEHT) οδήγησε την τοπική κυβέρνηση, να επανεξετάσει το σχέδιο, το οποίο είχε την έγκριση των φορεών στην Φουερτεβεντούρα, και στην Τενερίφη.