Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 15η Οκτωβρίου 2020, στη Θεσσαλονίκη, οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων Οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Κατά τις Αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΞ, εξελέγησαν οι ακόλουθοι (βάσει σταυρών προτίμησης): 

1. ΤΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

2. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

3. ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

4. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

5. ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

6. ΣΒΥΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

7. ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

8. ΚΑΛΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

9. ΜΑΪΣΤΡΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

10. ΤΙΜΟΘΕΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

11. ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

12. ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αναπληρωματικά Μέλη:

1. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2. ΜΕΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3. ΠΟΛΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6. ΣΟΥΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι ακόλουθοι (βάσει σταυρών προτίμησης):

1. ΜΙΤΖΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

2. ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

3. ΛΑΣΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε Σώμα εντός των επόμενων ημερών.  

Αμέσως μετά, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής:

«Ενωμένοι οι ξενοδόχοι ξέρουν να νικούν. Αυτό το μήνυμα στέλνει παντού σήμερα η ΠΟΞ.  Με συνέπεια στις θέσεις μας και συνέχεια στη δράση μας, προχωράμε μπροστά,  με δύναμη και αυτοπεποίθηση,  για να περάσουμε πάνω από τον πήχη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Θέλω να πω  ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους συναδέλφους μου για τη μαζική συμμετοχή τους στη διαδικασία και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

To ξενοδοχείο,   σε συνθήκες μηδενικής ρευστότητας, είναι πάνω από μια μαύρη τρύπα που απειλεί να το καταπιεί.  Με 6.027 ξενοδοχεία που άνοιξαν μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες και 4.000 που δεν τα κατάφεραν, το διακύβευμα δεν αφορά απλά ένα κλάδο, είναι εθνικό. Το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να ζήσει και να μην το πάρει ο άνεμος. Γιατί δεν υπάρχει ελληνική οικονομία χωρίς ελληνικό τουρισμό και δεν υπάρχει ελληνικός τουρισμός χωρίς ελληνικό ξενοδοχείο.

Τώρα είναι η ώρα των πράξεων του κράτους και της κυβέρνησης. Δεν επαιτούμε ούτε για χάρες, ούτε για δανεικά κι αγύριστα. Απαιτούμε τον σεβασμό του κλάδου γιατί τον δικαιούμαστε, έχοντας αποδείξει επανειλημμένα την προσφορά μας στην οικονομία και την κοινωνία».