Η παράδοση οποιουδήποτε μελλοντικού εμβολίου κορωνοϊού απαιτεί «προσεκτικό σχεδιασμό» σε συνεργασία με τον κλάδο των αερομεταφορών για να αποφευχθούν «δυνητικά σοβαρά» ζητήματα όταν είναι έτοιμο για παγκόσμια διανομή, προειδοποίησε η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA).

Όπως μεταδίδει το CNBC, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση για τις Μεταφορές που έχει γίνει ποτέ», ο οργανισμός αεροπορικών μεταφορών κάλεσε τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη μεγάλης κλίμακας παράδοση εμβολίου Covid-19.

«Το πιθανό μέγεθος της παράδοσης είναι τεράστιο. Μόνο η παροχή μίας δόσης σε 7,8 δισ. άτομα θα γεμίσει 8.000 (Boeing) 747 φορτηγά αεροσκάφη», δήλωσε η IATA την Τετάρτη. Ο παγκόσμιος πληθυσμός εκτιμάται ότι έφτασε τα 7,8 δισ. τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

«Οι χερσαίες μεταφορές θα βοηθήσουν, ειδικά σε ανεπτυγμένες οικονομίες με τοπική ικανότητα παραγωγής. Ωστόσο, τα εμβόλια δεν μπορούν να παραδοθούν παγκοσμίως χωρίς τη σημαντική χρήση αεροπορικού φορτίου», πρόσθεσε η IATA.