Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν οφείλεται στο άνογμα του τουρισμού, επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου έγιναν 360.206 έλεγχοι στις πύλες εισόδου και βρέθηκαν μόλις 723 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι έλεγχοι στα σύνορα, είπε, δεν είναι τυχαίοι, αλλά απόλυτα στοχευμένοι και πραγματοποιούνται με βάση τον αλγόριθμο που λαμβάνει υπόψη τη χώρα προέλευσης, την περιφέρεια, την ηλικία, αλλά και ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα.

Κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαργιοκίνης τόνισε ότι φαίνεται ότι έχει περιοριστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στις αρχές Αυγούστου, κάτι που αποδίδεται στη γενικευμένη χρήση μάσκας καθώς και την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές. Πιο ολοκληρωμένη εικόνα, όπως είπε, θα υπάρχει μετά από περίπου δέκα ημέρες.