Αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων κορωνοϊού κατέγραψε η Αττική, με 141 την προηγούμενη ημέρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην επιστροφή των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές άδειες.

Η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω του κορωνοϊού, καθώς μετρά δεκάδες κρούσματα καθημερινά, ενώ την Κυριακή καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο με 141 νέα κρούσματα. Οι τρεις περιοχές που φαίνεται να έχουν καταγράψει ρεκόρ κρουσμάτων είναι η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη.

Στον Δήμο Γλυφάδας εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορωνοϊού και αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών. Στην Κηφισιά, ο δήμος καλεί όλους τους δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα, για να μην προκαλέσουν διασπορά στην περιοχή.

Στη Βουλιαγμένη, υπήρξαν 28 κρούσματα σε μία μέρα.O δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος δήλωσε ότι «στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».