Οι Έλληνες μπορούν φέτος να επιλέξουν της διακοπές τους μέσα από τα yachting με τεράστια ασφάλεια από τους επαγγελματίες ,τηρούμενα όλα τα πρωτόκολλά και καλές προσιτές τιμές .Είναι ευκαιρία να μάθουν περισσότεροι Έλληνες αυτόν τον τρόπο διακοπών αλλά ακόμα και να συμπεριλάβει το κράτος επιδοτούμενα προγράμματα διακοπών τα yachting.
Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μια μορφή – δραστηριότητα τουρισμού που χρησιμοποιεί ως μέσο το ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος – για την μετακίνηση του επισκέπτη – πελάτη – ναυταθλητή, με συνήθη χαρακτηριστικά την θαλάσσια διαδρομή, την επίσκεψη διαφόρων παράκτιων και νησιωτικών περιοχών, την διαμονή σε αγκυροβόλια (διαφόρων τύπων και κατηγοριών) σε διάφορες περιοχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προβολή όχι μόνον των όμορφων νησιών μας αλλά και των ποιο απόμερων παράκτιων περιοχών, του πολιτισμού τους και των εθίμων τους.
Το θαλαμηγό σκάφος, εκτός από χώρος καταλύματος και εστίασης, επιτρέπει και την ανάπτυξη μιας ποικιλίας δραστηριοτήτων αναψυχής όπως είναι η ηλιοθεραπεία πάνω στο σκάφος, η ερασιτεχνική αλιεία, η προσέγγιση σε δυσπρόσιτες από την ξηρά ακτές, η κατάδυση, η κολύμβηση σε απομονωμένους όρμους, το θαλάσσιο σκι, η περιήγηση κ.λπ.
Η γεωμορφολογία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα να πλεύσει ο τουρίστας ανάμεσα σε συμπλέγματα νησιών, να αγκυροβολήσει σε φυσικούς προστατευμένους όρμους, να επισκεφθεί δυσπρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσει με ασφάλεια σε νερά με μοναδική καθαρότητα και διαύγεια. Οι αποστάσεις μεταξύ των ακτών είναι μικρές, ενώ γενικώς ευνοϊκές είναι και οι καιρικές συνθήκες, που σχετίζονται με την ένταση των ανέμων και τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και της θάλασσας.
Ο θαλάσσιος τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα από την δεκαετία του ‘60. Αποτελεί παράγοντα κεφαλαιώδους σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και κυρίως γιατί συνεισφέρει στην ανάπτυξη περιοχών λιγότερο ευνοημένων, και αυτών των μικρότερων και λιγότερο γνωστών τουριστικά νησιών, των οποίων η οικονομία βασίζεται κατά κύριο λόγο στη θάλασσα και την παράκτια ζώνη.
Ο στόχος της ναύλωσης είναι η διαφορετικότητα του τρόπου μετακίνησης, η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του δρομολογίου αλλά και των χρονικών περιορισμών (με την επιφύλαξη καιρικών συνθηκών) και προβάλλει όχι μόνο την θαλάσσια και νησιωτική γεωμορφολογία, αλλά και τα κατά τους διάφορους τόπους στάσεων ελλιμενισμού, αξιοθέατα και χαρακτηριστικά, προβάλλοντας τον παράκτιο και θαλάσσιο πλούτο της χώρας, προάγοντας το ενδιαφέρον των τουριστών να έρθουν σε επαφή με τη νησιωτική Ελλάδα.
Συνδυαστικά ο τουρισμός με επαγγελματικό ενοικιαζόμενο σκάφος, προσφέρεται και αξιοποιεί συμπληρωματικά και άλλες μορφές τουρισμού, διευκολύνει στο να φέρει τον επισκέπτη σε επαφή και με τα πολιτιστικά, θρησκευτικά, ιστορικά και άλλα χαρακτηριστικά του τόπου.
Η δραστηριότητα αναπτύσσεται σε όλο τον θαλάσσιο χώρο της Ελλάδος, τα σκάφη κινούνται ακόμη και σε μη εύκολα χερσαία προσβάσιμες ακτές, προσεγγίζουν όλες τις παράκτιες περιοχές και ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες.
Η Αττική και ο Αργοσαρωνικός είναι οι κατ’ εξοχήν περιοχές που ναυλώνονται πολλά σκάφη, σε όλη τη διάρκεια του έτους, γιατί μαζί με τα πολλά νησιά, που είναι σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους, και προσφέρονται ακόμη και για ημερήσιες ιστιοπλοϊκές αποδράσεις, προστατεύεται από τους ακραίους καιρούς και έχει πολλούς τεχνητούς αλλά και φυσικούς χώρους ελλιμενισμού.
Πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από πολλές επιχειρήσεις του κλάδου σε όλη την Ελλάδα αλλά και μέσα από την επίσημη σελίδα του συνδέσμου (ΣΙΤΕΣΑΠ) στο www.sitesap.gr