Σύγκληση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου ζητούν με επιστολή τους στον ΠτΒ 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Ν.Παππά

Τη σύγκληση το «συντομότερο δυνατόν» των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Οικονομίας, Νίκου Παππά, συμφωνώντας με το αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως έλαβαν την επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ και συμφωνούν με αυτή μιας και:

  • Ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
  • Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αποκλείεται από τα συγκεκριμένα μέτρα.
  • μόνο 2.000 επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ως εκ τούτου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως οι αρμόδιες Επιτροπές οφείλουν όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να αναζητήσουν λύσεις για το μείζον πρόβλημα του αποκλεισμού μεγάλου ποσοστού της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία μάλιστα εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο.

Ολόκληρη η επιστολή.

Λάβαμε και εμείς την επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) με αίτημα την έκτακτη σύγκληση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σε κοινή συνεδρίαση.

Το αίτημα μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αποκλείεται από τα συγκεκριμένα μέτρα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μόνο 2.000 επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Τούτων δοθέντων, θεωρούμε ότι οι αρμόδιες Επιτροπές οφείλουν όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να αναζητήσουν λύσεις για το μείζον πρόβλημα του αποκλεισμού μεγάλου ποσοστού της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία μάλιστα εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ορίσετε, το συντομότερο δυνατόν, την ειδική συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών.

Με εκτίμηση:

Παππάς Νικόλαος
Αλεξιάδης Τρύφων
Αποστόλου Ευάγγελος
Αραχωβίτης Σταύρος
Βαρεμένος Γεώργιος
Γκιόλας Γιάννης
Δραγασάκης Ιωάννης
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Καφαντάρη Χαρά
Κόκκαλης Βασίλειος
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μωραΐτης Αθανάσιος
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Ξανθόπουλος Θεόφιλος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπανάτσιου Αικατερίνη
Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος
Πέρκα Θεοπίστη
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Συρμαλένιος​ Νικόλαος
Τζάκρη Θεοδώρα
Τζανακόπουλος Δημήτρης
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Τσίπρας Γεώργιος
Φάμελλος Σωκράτης
Φλαμπουράρης Αλέξανδρος
Χαρίτσης Αλέξανδρος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης