Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και να στηρίξει επιτέλους τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ήδη ζήτημα επιβίωσης” υπογράμμισε η Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή απόφαση της ΕΕ αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε θετική κατεύθυνση. Αναγνωρίζει σε επίπεδο αρχών τη σημασία της διάσωσης του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία, και τη διατήρηση της ΕΕ ως πρώτου τουριστικού προορισμού», τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου.

“Πρόκειται για κατευθυντήριες αρχές που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν έναν οδικό χάρτη σταδιακής ανάκαμψης του κλάδου και των συναφών δραστηριοτήτων.

Η ΕΕ ωθεί τα κράτη-μέλη στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και φαίνεται να ενθαρρύνει σχήματα κοινωνικού τουρισμού, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας” πρόσθεσε η Κ. Νοτοπούλου. 

Ωστόσο, τα μέτρα της ΕΕ δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης αυτής. 

Δεν σπεύδει να βρει νέους πόρους άμεσης εκταμίευσης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ εκτός από τους ήδη ανακοινωμένους. Ελπίζουμε το recovery plan να μην έρθει πολύ αργά, να είναι επαρκές και δίκαια κατανεμημένο.

Τα κράτη-μέλη καλούνται να εκπονήσουν το δικό τους σχέδιο τους για τη διάσωση του εθνικού τουρισμού. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και να στηρίξει επιτέλους τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ήδη ζήτημα επιβίωσης” καταλήγει η Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.