Ενώ περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι στον Τουρισμό καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό διάστημα, αναφέρει σε δήλωση της η Κατερίνα Νοτοπούλου, “οι εργαζόμενοι των οποίων η επιδότηση ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019 ή τις πρώτες μέρες του Απριλίου 2020 μένουν εκτός παροχών”.

Αναλυτικά η δήλωση της Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ.Νοτοπούλου:

Ενώ δεν έχει βρεθεί λύση για περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους στον Τουρισμό που μένουν ακάλυπτοι από τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα για άγνωστο χρονικό διάστημα, ο ίδιος ο Υπουργός Τουρισμού σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πως και οι εποχικά εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στα μέτρα και θα λάβουν επιδόματα.

Είτε τους ξεχνάει είτε συνειδητά αδιαφορεί, η αλήθεια είναι πως παραμένουν ακάλυπτοι:

Εργαζόμενοι των οποίων η επιδότηση ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο του 2019 ή τις πρώτες μέρες του Απριλίου 2020  μένουν εκτός παροχών.

Όσοι δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων μένουν εκτός παροχών.

Όσοι εργάζονταν σε ξενοδοχεία από γραφεία ενοικιάσεως εργαζόμενων μένουν εκτός παροχών.

Όσοι ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης μένουν εκτός παροχών.

Για ακόμη μια φορά, έχοντας καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων «Μενουμε Όρθιοι», καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα ώστε:

–  Να περιληφθούν στο σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων όλοι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων.

– Να καλυφθεί  το σύνολο του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων και το δώρο Πασχα.

– Να δοθεί τουλάχιστον 3μηνη παράταση στην μετενέργεια για τους εργαζόμενους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για τη στήριξη τους.

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και επιβίωσης