Η τήρηση των επικείμενων τεχνολογικών τάσεων είναι απαραίτητη για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας. Αυτό αναφέρει το κανάλι WhaTech, καθώς η ίδια η βιομηχανία γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική.
Ο έξυπνος ξενοδόχος του σήμερα προσπαθεί να είναι όπου είναι και οι πελάτες του. Να επενδύει σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς και να παρέχει απρόσκοπτες υπηρεσίες διαμονής.
Ποιες όμως είναι οι κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις που πρέπει να υιοθετήσει κάθε ξενοδοχείο:

Blockchain

Το Blockchain αποτέλεσε σημαντικό σημείο ομιλίας σε κάθε γεγονός της φιλοξενίας φέτος, και η τεχνολογία δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Το Blockchain είναι ένας κατάλογος κρυπτογραφημένων ψηφιακών αρχείων, όπου οι συναλλαγές καταγράφονται και διατηρούνται μόνιμα. Με άλλα λόγια, είναι ένας τρόπος να μεταφέρετε πληροφορίες από ένα σημείο σε άλλο με ασφαλή και ασφαλή τρόπο. Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα λογισμικό διαχειριστή καναλιών για την αποτελεσματική διαχείριση των καναλιών και τη διασφάλιση της μέγιστης προβολής σε ολόκληρο το σύστημα διανομής ξενοδοχείων.

Τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ικανότητα κατανόησης και εξατομίκευσης της εμπειρίας του επισκέπτη. Με την AI, οι ξενοδόχοι μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα δεδομένα για να δημιουργήσουν εμπειρίες που ταιριάζουν στις προσδοκίες των επισκεπτών.

Chatbots

Σήμερα, οι επισκέπτες αναμένουν να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα ξενοδοχεία σε διάφορα ψηφιακά κανάλια και να λαμβάνουν ταχείες απαντήσεις. Τα Chatbots μπορούν να κατανοήσουν απλές ερωτήσεις και να απαντήσουν σχεδόν άμεσα, αφαιρώντας το βάρος από το προσωπικό και βελτιώνοντας την εμπειρία για τους πελάτες.