Ταξιδεύουμε σε διαφορετικά μέρη για διάφορους λόγους. Αλλά κυρίως ταξιδεύουμε για διασκέδαση, περιπέτεια και για να δούμε νέους χώρους. Τον τελευταίο καιρό γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή τα ταξίδια σε ιερούς χώρους, σε χώρους λατρείας για αυτούς που αγαπούν τον θρησκευτικό τουρισμό.

Είναι μια ευκαιρία να επισκεφθείτε μερικά από όσα εκτιμάται ότι είναι ιερά μέρη στον κόσμο. Μπορείτε να μάθετε γιατί είναι ιερά και την ιστορία τους. Μερικοί πιστεύουν ότι έχουν θεραπευτικές δυνατότητες, μερικές από τις οποίες είναι γνωστές για διάφορους λόγους. Πριν κάνετε ένα ταξίδι σε ένα από αυτά τα μέρη διαβάστε για να ξέρετε για μερικούς από αυτούς.

Παρακάτω ακολουθούν οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί για θρησκευτικό τουρισμό, σύμφωνα με το Focus On Travel.

Δυτικό Τείχος (Ιερουσαλήμ)

Αυτό θεωρείται ένας από τους πιο ιερούς τόπους στη θρησκεία του Ιουδαϊσμού. Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται αυτό το μέρος ετησίως. Θεωρείται ως τόπος λατρείας και πρέπει να ντυθείτε με έναν ιδιαίτερο τρόπο για να μπορέσετε να πάτε εκεί. Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές περιοχές λατρείας. Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τον ιερό τόπο επειδή ο τοίχος πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές δυνάμεις.

Σπήλαια Batu (Μαλαισία)

Οι σπηλιές Batu είναι δημοφιλή ινδουιστικά ιερά και βρίσκονται βόρεια της Κουάλα Λουμπούρ . Αυτά τα ινδουιστικά σπήλαια αποτελούνται από ναούς. Ο τόπος είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Murugan και είναι το επίκεντρο του Thaipusam, ενός Ινδουιστικού φεστιβάλ στη Μαλαισία. Αυτός ο τόπος θεωρείται ιερός και θεωρείται ένα από τα δέκα πιο σημαντικά ιερά στην Ινδία και τη Μαλαισία.

Ιερουσαλήμ

Η εκκλησία που βρίσκεται στο Sepulcher, Ιερουσαλήμ, θεωρείται το πιο ιερό μέρος στη χριστιανική θρησκεία. Θεωρείται ότι χτίστηκε πάνω από τις θέσεις της σταύρωσης και επίσης την ταφή του Ιησού Χριστού. Η εκκλησία βρίσκεται στην κορυφή του λόφου που ονομάζεται Γολγοθάς. Δεδομένου ότι η Ιερουσαλήμ είναι ο τόπος όπου ο Ιησούς θεωρήθηκε ότι ζει και πεθαίνει, θεωρείται ιερός. Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται αυτό το μέρος για τα αξιοθέατα και επίσης για την ευλογία που έρχεται με την ύπαρξη του Ιησού.