Στις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για τα ταξίδια των Αμερικανών το 2020 συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP), που διεξήχθη σε δείγμα 7.292 ταξιδιωτών τον Αύγουστο του 2019.

Ειδικότερα η Ελλάδα “ψηφίζεται” ως η 9η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο και γα πρώτη φορά περιλαμβάνεται στο top 10 των πιο ασφαλών προορισμών, γεγονός που ωθεί αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το travelpulse, να προτείνει τη χώρα μας στους αναγνώστες του για ταξίδι το 2020.

Το top 10 των πιο ασφαλών προορισμών απαρτίζεται από τις ακόλουθες χώρες:

1. Αυστραλία

2. Σουηδία

3. Νέα Ζηλανδία

4. Ιταλία

5. Κάτω Χώρες

6. Γαλλία

7. Ισλανδία

8. Ιρλανδία

9. Ελλάδα

10. Ιαπωνία

Στο top 10 για πρώτη φορά βρίσκονται επίσης η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία. Αντίθετα εκτός της 10άδας τέθηκαν η Ελβετία, οι Μπαχάμες, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Παρθένοι Νήσοι. Οι Μπαχάμες μάλιστα κατέρρευσαν στην 23η θέση, λόγω του τυφώνα Dorian, που έπληξε το συμπλεγμα των νησιών της.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι 23% περισσότεροι Αμερικανοί από το 2019 σκοπεύουν να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση το 2020.

Η τρομοκρατία θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες και ακολουθούν οι ασθένειες στους προορισμούς. Οι ίδιοι θεωρούν, επίσης, ότι οι υπηρεσίες από την Uber είναι λιγότερο ασφαλείς από το περπάτημα, το ποδήλατο, το λεωφορείο ή άλλες μορφές μαζικής διακίνησης. Τα τρένα αναφέρονται ως ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδιού.

Τέλος, ένα ακόμη ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι ότι οι Millennials δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στις διακοπές τους. Η μεγάλη πλειονότητα των Millennials με παιδιά, το 85%, δήλωσαν ότι δαπάνησαν περισσότερα από $ 5.000 για ταξίδια το 2019. Μάλιστα το 58% των Millennials με παιδιά δήλωσαν ότι δαπάνησαν περισσότερα από 10.000 δολάρια για ταξίδια το 2019.