Το Thessaloniki Convention Bureau συμμετείχε στο MICE workshop που οργάνωσε το Γραφείο Ιταλίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Μιλάνο. Η διοργάνωση περιλάμβανε B2B συναντήσεις μεταξύ εξειδικευμένων MICE buyers από την ιταλική αγορά και ελληνικών εταιρειών με στόχο την ανάπτυξη νέων συνεργειών ανάμεσα στις δύο αγορές και την περαιτέρω εδραίωση της Θεσσαλονίκης ως MICE προορισμό στην ιταλική βιομηχανία των συναντήσεων.

Μέσω αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας προβλήθηκε στοχευμένα η ελληνική συνεδριακή δραστηριότητα στην ιταλική MICE αγορά, μια αγορά με επαγγελματίες και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Η δημιουργία επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση ποιοτικών διοργανώσεων στη χώρα μας. Οι Έλληνες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το προϊόν τους σε περίπου 40 επιλεγμένους MICE buyers από το Μιλάνο κατά τη διάρκεια μιας άψογα διοργανωμένης εκδήλωσης.

Το Thessaloniki Convention Bureau καθώς και μέλη του που εκδήλωσαν ειδικό ενδιαφέρον για την ιταλική αγορά, εκπροσώπησαν τον προορισμό. Αν και η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους Ιταλούς, οι δυνατότητες που προσφέρει για τον συνεδριακό τουρισμό, ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, δεν είναι πολύ γνωστές. Η ανακοίνωση την ίδια ημέρα από την Aegean Airlines απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Ρώμη και το Μιλάνο υποστήριξε σημαντικά την προβολή της δυναμικής του προορισμού στην ιταλική αγορά.

Η στήριξη του ΕΟΤ στη συνεδριακή αγορά με παρόμοιες ενέργειες, απόλυτα επικεντρωμένες στη MICE αγορά, με σύγχρονο επαγγελματικό προφίλ, κοντά στα διεθνή πρότυπα που ακολουθούνται από άλλες χώρες είναι πολύ μεγάλης σημασίας. O Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κύριος Δημήτρης Φραγκάκης, επιβεβαίωσε με την παρουσία του στην εκδήλωση την πρόθεση του ΕΟΤ για ενδυνάμωση της θεσμικής υποστήριξης του συνεδριακού τουρισμού.

Το Thessaloniki Convention Bureau θα συνεχίσει σταθερά να υποστηριζει τον προορισμό με στοχευμένες κινήσεις και παρουσία σε επιλεγμένες διοργανώσεις που ενδυναμώνουν περαιτέρω τη Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό χάρτη ως έναν ελκυστικό και ποιοτικό συνεδριακό προορισμό μέσα από την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.