Περί το ένα πέμπτο των πτήσεων στη Γαλλία ακυρώθηκαν για την Πέμπτη εξαιτίας της μαζικής απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό.

Εκτός από τις πτήσεις, από την απεργία θα επηρεαστεί η εταιρία σιδηροδρόμων SNCF και το μετρό του Παρισιού.

Δεκάδες πτήσεις στη χώρα θα ακυρωθούν μετά από απόφαση των σωματείων εργαζομένων από τις αερομεταφορές να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας DGAC ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το 20% των πτήσεων της Πέμπτης θα ακυρωθούν, ημέρα η οποία ενδέχεται να αποτελέσει μόνο την πρώτη φάση των κινητοποιήσεων.

Οι μακρινές πτήσεις δεν θα επηρεαστούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Η DGAC ζήτησε από τους αερομεταφορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα να μειώσουν τον αριθμό προγραμματισμένων πτήσεων κατά 20% την ημέρα της απεργίας καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι εδάφους των αεροδρομίων και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Μεγάλο πλήγμα θα δεχθούν οι πτήσεις της Air France με 11 σωματεία που εκπροσωπούν διαφορετικές ειδικότητες εργαζομένων στην εταιρία να τους καλούν να απεργήσουν.

Η εταιρία ανακοίνωσε οτι θα ακυρωθεί το 30% των πτήσεων εσωτερικού και το 15% των πτήσεων κοντινών και μεσαίων αποστάσεων. 

Η Easyjet θα αναγκαστεί να ακυρώσει 233 πτήσεις στη Γαλλία εκ των οποίων οι 70 προέρχονται από το Ην. Βασίλειο, ενώ αναμένει καθυστερήσεις στις υπόλοιπες.

Η Ryanair θα ακυρώσει πτήσεις χωρίς να έχει αναφέρει τον αριθμό τους.

Μετά από ανακοίνωσή της, η British Airways ανακοινώνει ότι οι επιχειρήσεις της στα αεροδρόμια της Γαλλίας και σε μερικά αεροδρόμια της Ισπανίας και της Ελβετίας θα επηρεαστούν από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου, εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.