Ένα εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες, σε σχέση με το 2019, αναμένεται να διακινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2020 ο τουρ οπερέιτορ Jet2holidays, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο travelweekly, ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy.

Μετά την πτώχευση του Thomas Cook, o όμιλος της jet2 αύξησε τις πτήσεις από τις 9 βάσεις του, τόσο σε υπάρχοντα δρομολόγια, όσο και σε νέα, μεταξύ των οποίων είναι η Σκιάθος, η Λέσβος, η Καλαμάτα και η Πρέβεζα (προς την οποία είχε πτήσεις και προ της πτώχευσης) στην Ελλάδα. Η επιπλέον χωρητικότητα καλύπτεται με 10 ακόμη αεροσκάφη, Έτσι, το καλοκαίρι του 2020 ο στόλος αεροπλάνων του θα φτάνει τα 110 (ενδεχομένως και περισσότερα).

O τουρ οπερέιτορ έχει ήδη πακέτα διακοπών στους καθιερωμένους θερινούς ελληνικούς προορισμούς, Κρήτη, Ρόδο, Κω, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Πάργα, κ.ά., όπου θα αυξήσει το πρόγραμμα τη νέα χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι 1 εκατομμύριο επιπλέον θέσεις για το καλοκαίρι του 2020 προσθέτει στη βρετανική αγορά και η TUI, ενώ ανάλογο αριθμό οργανωμένων διακοπών υπολογίζει να πουλήσει την επόμενη χρονιά και η easyJet Holidays.

Ο Steve Heapy αναφέρει ακόμη ότι τις τελευταίες έξι εβδομάδες ο όμιλος της jet2 έχει κατακλυσθεί από αιτήματα ξενοδοχείων, που συνεργάζονταν με τον Thomas Cook, να συνεργαστούν μαζί τους. Έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες συνεργασίας με κάποια από αυτά. Η jet2 ήταν, όπως τονίζει, πολύ προσεκτική στον αριθμό αυτών των ξενοδοχείων για συνεργασία, καθώς δεν ήθελε περισσότερα ξενοδοχεία από ό, τι χρειάζεται. Δεν θέλαμε, υπογραμμίζει, να μειώσουμε τον όγκο πελατείας που προμηθεύουμε στα ξενοδοχεία, που είναι πιστοί συνεργάτες μας, γι αυτό και η συνεργασία με τα νέα ξενοδοχεία δεν είναι αποκλειστική.

Η Jet2.com και η Jet2holidays έχει προσλάβει ήδη πολλούς υπαλλήλους της Thomas Cook – πιλότους, αεροσυνοδούς, προσωπικό εδάφους και υπαλλήλους γραφείου.