ο νέο λιμάνι της Ερείκουσας, αποτελεί πλέον το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πνεύμονα των Διαποντίων Νήσων.
Οι εργασίες επέκτασης και κατασκευής του νέου Λιμανιού Ερείκουσας υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020 με προϋπολογισμό 7.327.237 ευρώ.

Το νέο λιμάνι της Ερείκουσας παίρνει επισήμως «σάρκα και οστά» στη θέση του παλαιού λιμανιού, ενώ οι επεμβάσεις που έγιναν αφορούσαν την επέκταση του λιμενοβραχίονα, την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, την κατασκευή οδοποιίας για τη σύνδεση του λιμένα με τον οικισμό και τη δημιουργία λιμενολεκάνης συνολικού εμβαδού 26 στρεμμάτων, που θα μπορεί να δεχθεί συνολικά πάνω από 100 αλιευτικά ή τουριστικά σκάφη καθώς και τα πλοία που εκτελούν τη συγκοινωνία και προσεγγίζουν το νησί της Ερείκουσσας.
Τα εγκαίνια του λιμανιού της Ερείκουσας πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων του Yπουργείου Ναυτιλίας Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Π.Ν. Νικόλαου Τσούνη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου ΛΣ Σταμάτιου Ράπτη.

Επίσης το παρών έδωσαν οι Βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Θ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, οι Αντιδήμαρχοι των Διαποντίων Νήσων, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς επίσης και πλήθος πολιτών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπήρχε Πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας και της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος» και φωτογραφική αναφορά στο ναυτικό παρελθόν του νησιού.