Δυναμική επαναφορά μίας…δυναμικής αγοράς αυτής από το Κουβέιτ, που ταξιδεύει το 80% του πληθυσμού κατά μέσο όρο 8 φορές το χρόνο.
Οι συμφωνίες που κλείστηκαν για πτήσεις τσάρτερ προς ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο του Greek Tourism Workshop, είναι μόνο η αρχή. Το Workshop που πραγματοποιήθηκε στο Κουβέιτ από την Congress Business Planers, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 130 πρακτόρων τράβηξε το υψηλό ενδιαφέρον της αγοράς του Κουβέιτ για τον Ελληνικό προορισμό. Κάτι που σηματοδοτεί την δυναμική επαναφορά της εν λόγω αγοράς μετά από σχεδόν 27 έτη.
Tόσο οι πτήσεις τσάρτερ προς τα Ελληνικά νησιά, όσο και η έναρξη της απ’ ευθείας πτήσης της Aegean Airlines από την Αθήνα το προσεχές καλοκαίρι αφήνουν τεράστια περιθώρεια αισιοδοξίας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Κουβέιτ προς τη χώρα μας. Η Τουριστική αγορά του Κουβέιτ προς την Ελλάδα εμφάνιζε δυναμική πριν την κρίση του Κόλπου το 90’ όπου υπήρχαν απ’ ευθείας πτήσεις προς την Αθήνα τόσο της Kuwait Airways αλλά και της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Στο Greek Tourism Workshop που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού παρευρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Κουβέιτ Ανδρέας Παπαδάκης, η πρόξενος Ευαγγελία Κοτζανάκη και εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Κουβέιτ. Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και Ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες μεταξύ των οποίων η Grecotel, ξενοδοχεία των Αθηνών όπως το Athenaeum Intercontinental και το NJV PLAZA, ο όμιλος Mideast Travel.
Το Greek Tourism Workshop που έχει ως στόχο την δυναμική διείσδυση του Ελληνικού Τουρισμού στην αγορά του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής θα βρίσκεται σε Jeddah στις 05/04/2017, Abu Dhabi στις 23/04/2017 και Lebanon στις 10/05/2017.