Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι, όπου πραγματοποιείται η διεθνής έκθεση IFTM-Top Résa 2022.

Ο κ. Κικίλιας θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο της τουριστικής έκθεσης του Παρισιού και θα πραγματοποιήσει επαφές με μεγάλους tour operators της Γαλλίας, επενδυτές και τους επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών, στο πλαίσιο της στρατηγικής για περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για την προσέλκυση ταξιδιωτών τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί σήμερα και αύριο με τους επικεφαλής της Air France, της Transavia, της SELECTOUR και της Voyage Privé, ενώ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής και υπεύθυνο για την ευρωπαϊκή αγορά του οδηγού Michelin.

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί στη Στοκχόλμη, τελευταίο σταθμό του πρώτου κύκλου των επισκέψεών του σε πρωτεύουσες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που ξεκίνησε, στις αρχές Σεπτεμβρίου, από το Βερολίνο και τη Βιέννη. Ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί με τη Σουηδική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, τους επικεφαλής των σημαντικότερων tour operators της σκανδιναβικής αγοράς (Apollo, DETUR, Nordic Leisure Travel Group, Airtours κ.α.), τους επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών (Eurowings), καθώς και εκπροσώπους του Συνδέσμου Συνταξιούχων SPF-Seniorerna της Σουηδίας.

Τόσο στο ταξίδι του στο Παρίσι, όσο και στη Στοκχόλμη, ο κ. Κικίλιας θα παραχωρήσει, επίσης, συνεντεύξεις σε εκπροσώπους όλων των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δύο χωρών.