Τιμητικό τίτλο έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ως Υπεύθυνος Ηγέτης Βιωσιμότητας στα φετινά Hellenic Responsible Business Awards, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

Σε αυτή τη λαμπερή βραδιά, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος αναδείχθηκε Υπεύθυνος Ηγέτης Βιωσιμότητας, μέσα από κλειστή ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής τόσο για τις δράσεις και  το όραμά του, όσο και για την ενεργή συμμετοχή και επιρροή του σε θέματα Βιωσιμότητας. Σε δήλωσή του ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για την τιμή να τον αναδείξει Ηγέτη της βιωσιμότητας τονίζοντας ότι είναι ευθύνη και όχι απλά αναγνώριση και έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Ο Θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards όπως και η στροφή του συνόλου της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής της χώρας προς τη Βιωσιμότητα & την Κοινωνική Ευθύνη είναι επιβεβλημένη και μια πραγματικότητα στην οποία όλοι μας, κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να αναλάβουμε δράση ο καθένας με την ευθύνη που του αναλογεί.

Ξεκίνησα το ταξίδι μου στα μονοπάτια της Αειφορίας το 1997 και παραμένω στρατιώτης μιας σειράς μαχών που πρέπει να δοθούν για την οικονομία και την κοινωνία του μέλλοντος, αναγνωρίζοντας ότι αυτά τα δυο οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά, μέσα από την παραδοχή ότι όλα φθείρονται. Στην κούρσα της προσχεδιασμένης απαρχαίωσης που έφερε η τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση και μας ταλαιπωρεί και στην τέταρτη, έχουμε απάντηση και είναι καιρός να τη δώσουμε.

Φιλοδοξώ να είμαι και του χρόνου μαζί σας, όχι απαραίτητα από τη θέση του βραβευόμενου αλλά σίγουρα από τη θέση του συνεισφέροντος.»

Ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards που βραβεύει τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έδωσε χρυσή διάκριση στον  Όμιλο Aldemar Resorts για το περιβαλλοντικό του έργο και τις επενδύσεις του σε έργα  διαχείρισης ενέργειας.

Δείτε το χαιρετισμό του κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου στην εκδήλωση Responsible Business Awards:

DSC6408
DSC6551
AA