Κρίνονται οι πρωτοβουλίες του για δημιουργία Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα μέσω της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς

Το Link για την θετική ψήφο προς το Δίκτυο «Περραιβία» είναι το : https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-organization/diktyo-perraibia-perrevia-network.460.html

Ο κοινωνικός διάλογος του θεσμού BRAVO 2019 με την online ανάδειξη των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης που υποστηρίζουν τη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο έχει ξεκινήσει!  (Πληροφορίες: https://www.sustainablegreece2020.com/gr/sustainable-greece-initiative/h-prwtoboylia.123.html ).

Στόχος της δράσης αυτής είναι η επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας από  ΦΟΡΕΙΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΥΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

αναφορικά με την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας & της Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Ο Θεσμός Bravo είναι μια πρωτοβουλία του QualityNet Foundation, του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών (www.qualitynet.gr).

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας  Sustainable Greece 2020 ,που στοχεύει να συμβάλει στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης στη χώρα μας, που να εξασφαλίζει μια Βιώσιμη Οικονομία –Κοινωνία, κατέθεσε υποψηφιότητα στον διαγωνισμό αυτό ,με μια από τις καλές του πρακτικές ,με τίτλο:

«Πρωτοβουλίες Δικτύου «Περραιβία»για τη δημιουργία  βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς».

 Στις πρωτοβουλίες αυτές  ανήκουν η  διοργάνωση και η θεσμοθέτηση για την Ελλάδα των -πρώτων στην ιστορία της χώρας- Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,σε συνεργασία με Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια(Παν/μιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου),  που έχουν ως σκοπό τη μελέτη, την έρευνα, την καταγραφή , την ψηφιοποίηση, τη διάσωση και την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, διοργανώνοντας ,ήδη, τα τρία (3) πρώτα Συνέδρια στην Ελλάδα το 2015 ,το 2017 και το 2019, με τη συμμετοχή , σε κάθε Συνέδριο, 500 Συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο.

Επίσης , διοργανώνονται  σεμινάρια, εργαστήρια, στρογγυλές τράπεζες, ημερίδες ,συνεντεύξεις τύπου κ.α. που προωθούν την Ψηφιοποίηση σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει προτείνει τη δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού  Σχεδίου για τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι πρωτοβουλίες του  συμβάλλουν   στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ,αναδεικνύουν τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνουν κάθε δύο χρόνια,  όλους τους ,ανά την υφήλιο, Έλληνες επιστήμονες ,δημιουργώντας ρεύματα Πολιτιστικού Τουρισμού προς τη χώρα μας και ζητά να στηριχθούν με την ψήφο των πολιτών, οι πρωτοβουλίες ,που το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” αναπτύσσει, τα τελευταία χρόνια στους τομείς δράσης του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Στα Βραβεία Bravo  Sustainability Dialogue & Awards 2019 αναδεικνύονται οι πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του ΑΥΡΙΟ και για τον λόγο αυτό το Δίκτυο «Περραιβία» καλεί όλους να ενημερωθούν  και να αναδείξουν  τις πρωτοβουλίες του , που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας!
Η γνώμη σας μετράει!
Ψηφίστε στο:

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-organization/diktyo-perraibia-perrevia-network.460.html  .

Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» :Ένας Εθελοντικός Οργανισμός Πρότυπο

Βασικοί πυλώνες δράσης του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” είναι ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία ,η Βιώσιμη Ανάπτυξη , η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding  ,οι Επιστήμες , οι Τέχνες και τα Γράμματα ,τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , η Ισότητα, η Διαπολιτισμική Συνεργασία και η συνεργασία με αντίστοιχα Δίκτυα των Ευρωπαϊκών λαών ,αλλά και όλου του κόσμου .

Σχεδιάζει και  υλοποιεί :Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , μεγάλες συναυλίες με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά και μεγάλες ορχήστρες και χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προετοιμάζει και παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων  και Περιφέρειας ,συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο , συμμετέχει στην Επιτροπή Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας , στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου  και υλοποιεί συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του, για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .

Ήδη ,έχει μετεξελιχθεί  σε ένα  «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης ,επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού , όπου  συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος , των Τεχνών, του Πολιτισμού ,της έρευνας , της διανόησης   και των Επιστημών , του παραγωγικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας , προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις , να οραματιστούν ,αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες ,τις οποίες ,μάλιστα ,υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

Οι σχέσεις του με τον Απόδημο Ελληνισμό είναι άριστες , έχει στο δυναμικό του Φορείς απ’ όλο τον κόσμο , έχει υπογράψει Σύμφωνα Συνεργασίας με παγκόσμιες οργανώσεις και σχεδιάζει δράσεις που βοηθούν την Ελλάδα στη διασύνδεσή της με την Ομογένεια.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής  και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και χαίρει της  εκτίμησης και του σεβασμού   σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο  ,όπου και καλείται να παρουσιάσει τις δράσεις  και πρωτοβουλίες του .

Για  οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση. Δίκτυο  ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’- Κ. Σκριάπας -Πρόεδρος Τηλέφ.  6974-881944- E-Mail: skriapask@gmail.com) .

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος  H Γενική Γραμματέας  
Σκριάπας Κων/νος Αγλαΐα Καϊμακάμη
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας