Με εννέα νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα, Λουτράκι, Θεσσαλονίκη και Κρήτη θα εμπλουτίσει το 2023 το χαρτοφυλάκιό της η Brown Hotels, με στόχο την ενίσχυση του αποτυπώματός της στην Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό με τις υπό λειτουργία μονάδες της σε 20.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο του ισραηλινών συμφερόντων ξενοδοχειακού ομίλου, μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους 4 μονάδες στην καρδιά της Αθήνας. Την προσεχή άνοιξη θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του το Brown Spices, το 63 δωματίων ξενοδοχείο που θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι, στην οδό Ευριπίδου.

Σε έναν χρόνο περίπου από τώρα, τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα τρία ακόμη ξενοδοχεία της Brown στην ελληνική πρωτεύουσα. Πρόκειται για το Domino Athens, δυναμικότητας 43 δωματίων, που θα βρίσκεται στη Θεμιστοκλέους, το 42 δωματίων House Sans Rival, στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, πλησίον της Ομόνοιας, και το 4 αστέρων Museum, δυναμικότητας 93 δωματίων, που θα βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας σε μικρή απόσταση από την πλατεία Ομονοίας.

Στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμη ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Αθήνα, το Lycourgou Cup, στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Λυκούργου, το οποίο θα έχει δυναμικότητα 219 δωματίων και θα αποτελεί τη luxury προσθήκη της Brown στο κέντρο της πόλης. Στο επενδυτικό portfolio της Brown, η οποία συμβάλλει στην αλλαγή της εικόνας της άλλοτε υποβαθμισμένης περιοχής γύρω από την Ομόνοια, έχει ενταχθεί ένα ακόμη νεοκλασικό κτίριο σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία, που αναμένεται να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

Τις πόρτες τους θα ανοίξουν για πρώτη φορά το 2023 και τα δύο ξενοδοχεία της Brown στη Θεσσαλονίκη, το Tobacco Thessaloniki, δυναμικότητας 138 δωματίων, στο ακίνητο που στέγαζε τις ιστορικές καπναποθήκες Μιχαηλίδη, και το 82 δωματίων Egnatias Thessaloniki, στο ακίνητο στο οποίο λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο «Βιέννη» από τη δεκαετία του 1920 έως το 1995.

Το 2023 η Brown θα επεκτείνει την παρουσία της και στο Λουτράκι με δύο νέες μονάδες, η μία εκ των οποίων, το Villa Brown Loutraki, θα λειτουργήσει στο ακίνητο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το ιστορικό για την περιοχή Loutraki Palace. Υπενθυμίζεται ότι υπό την ομπρέλα της Brown λειτουργούν ήδη δύο ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, στους Αγίους Θεοδώρους, το Isla Brown Corinthia και το Dave by the Beach Corinthia.

Την άνοιξη του 2023 θα κάνει πρεμιέρα ένα ακόμη ξενοδοχείο της Brown, αυτή τη φορά στα Χανιά. Το Isla Brown Chania, όπως θα ονομάζεται το νέο 5άστερο ξενοδοχείο του ομίλου στον Σταυρό Χανίων, θα διαθέτει 177 δωμάτια. Το Isla Brown Chania είναι το ξενοδοχείο που θα προκύψει από τη ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Mr and Mrs White.

Την ίδια στιγμή, πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία έλαβε το «πράσινο φως» για μία ακόμη επένδυσή της, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στο Σούνιο. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, που συνδέεται με την επενδυτική πλατφόρμα WH Europe, μόλις τον προηγούμενο Ιούνιο άνοιξε και το πρώτο all-inclusive ξενοδοχείο της, το Brown Beach Eretria, δυναμικότητας 175 δωματίων, καθώς και το Brown Beach Chalkida, το οποίο προήλθε από τη αποτελεί ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Pelagos.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν επιτελείς της ξενοδοχειακής αλυσίδας, το Brown Beach Chalkida, το οποίο άνοιξε τον Ιούνιο, καταγράφοντας υψηλές πληρότητες τη φετινή σεζόν, με την πλειονότητα των επισκεπτών του να είναι Ελληνες και Ρουμάνοι, θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση. Ιδιαίτερη κινητικότητα διαπιστώνεται και για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ζήτηση καταγράφεται και για τα Χριστούγεννα.