Σε αιφνίδιο κλείσιμο του αεροδρομίου Ικαρίας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, προχώρησε η Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την ασθένεια του μοναδικού ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στο νησί, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης alterthess.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα εδώ και δέκα χρόνια το αεροδρόμιο έχει μόνο έναν ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, ενώ παρά τα συνεχή αιτήματα των εργαζομένων αλλά και των τοπικών φορέων, η ΥΠΑ δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη δεύτερου.

Έτσι, εν μέσω πανδημίας και τουριστικής περιόδου, το νησί της Ικαρίας έχει μείνει χωρίς αεροδρόμιο, την ώρα που το υποστελεχωμένο νοσοκομείο του νησιού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σοβαρά περιστατικά, και τα στέλνει σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, καθώς τουλάχιστον τρεις πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ άγνωστο παραμένει αν το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει αύριο. Οι επιβάτες των πτήσεων που ακυρώθηκαν καλούνται να ακυρώσουν τα εισιτήρια για τις transit πτήσεις τους ή για τα πλοία, ενώ πρέπει να βρουν μέρος διαμονής, με τις αεροπορικές εταιρείες να μην λαμβάνουν καμία ευθύνη.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για την εξέλιξη και ζητεί να υπάρξει άμεσα λύση. «Επιτέλους, ας σοβαρευτούν και ας προστατεύσουν τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τον ελληνικό τουρισμό που πλήττεται από την κυβερνητική αδιαφορία», σημειώνει η κυρία Νοτοπούλου.