Εκδήλωση γαστρονομίας και οινογνωσίας θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΤ την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο OPSO Restaurant  στο Λονδίνο με προσκεκλημένους Βρετανούς δημοσιογράφους.  

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, στόχος αποτελεί η βιωματική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού που προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες, αναδεικνύοντας τα εμπλουτισμένα θεματικά τουριστικά προϊόντα που διαφοροποιούν την Ελλάδα από ανταγωνίστριες χώρες. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προγραμματίζεται να παρουσιαστούν οίνοι από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Αττική, την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, καλύπτοντας μοναδικές ελληνικές ποικιλίες όπως είναι η Μαλαγουζιά, το Ασσύρτικο, το Ξινόμαυρο, το Μοσχοφίλερο, κλπ., ενώ παράλληλα θα προσφέρονται τοπικά εδέσματα από τις προαναφερθείσες ελληνικές περιοχές, τα οποία θα ταιριάζουν με έκαστη ποικιλία κρασιού.

Οι head chefs του εν λόγω εστιατορίου είναι οι βραβευθέντες με αστέρια Michelin Έλληνες σεφ κ.κ. Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσος, ενώ ο συνιδιοκτήτης του OPSO restaurant, κος Ανδρέας Λαμπρίδης θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους και λοιπά στελέχη δημοσιογραφικών ομίλων της Βρετανίας, τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση της γαστρονομίας και της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών στη χώρα μας. Ομοίως, θα προσφερθεί προωθητικό υλικό του ΕΟΤ στους βρετανούς προσκεκλημένους. Στόχος της  δράσης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων του ΕΟΤ με τη βρετανική δημοσιογραφική και marketing αγορά για την περαιτέρω προβολή της ελληνικής γαστρονομίας και κρασιών σε ειδικό κοινό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου με θεματικά ενδιαφέροντα, στο οποίο η γαστρονομία διαδραματίζει σημαντικό κίνητρο στην επιλογή του τουριστικού προορισμού του.