Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, έχει ήδη προβεί σε ενέργειες τόσο ανανέωσης και εκσυγχρονισμού της Πλοηγικής Υπηρεσίας όσο και ενίσχυσης του δυναμικού της, προκειμένου να την καταστήσει αποτελεσματικότερη αλλά και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της.

Να υπενθυμίσουμε ότι:

Από το 2003 δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια προμήθειας εξοπλισμού της Πλοηγικής Υπηρεσίας, ενώ πριν την παρούσα κυβέρνηση, προσλήψεις ναυτικού προσωπικού για τελευταία φορά πραγματοποιήθηκαν το 2008. Επιπρόσθετα, με το Π.Δ. 103/2014 της προηγούμενης κυβέρνησης, το σύνολο των οργανικών θέσεων του ναυτικού προσωπικού που υπηρετεί στην Πλοηγική Υπηρεσία (Πλοηγοί, Κυβερνήτες, Μηχανοδηγοί, Πρυμνοδέτες) μειώθηκε από 222 θέσεις στις 110 για όλη την επικράτεια. Όλες αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν καταφανώς την προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να οδηγήσουν την Πλοηγική Υπηρεσία να απωλέσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, την ίδια στιγμή που στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης οι υπηρεσίες πλοήγησης παρέχονται από δημόσιο φορέα».

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνέχεια  των προσπαθειών  για τη βελτίωση και την ενίσχυση των Υπηρεσιών της Πλοηγικής Υπηρεσίας, εκδόθηκε Απόφαση – Προκήρυξη για την πλήρωση δεκατεσσάρων (14) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού ναυτικών ειδικοτήτων του Υ.ΝΑ.Ν.Π. Η προκήρυξη αφορά στη στελέχωση των πλοηγικών σταθμών Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Χαλκίδας, Πάτρας και Σύρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από 2-7-2018 έως 16-7-2018. Για περισσότερες πληροφορίες η εν λόγω προκήρυξη, καθώς και υποδείγματα αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://diavgeia.gov.gr/f/nautilias_new ΑΔΑ: 6ΣΟΡ4653ΠΩ-ΕΚΧ, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.yen.gr (Τοποθεσία: Κατατάξεις – Προσλήψεις).

https://www.yen.gr/web/guest/-/prokeryxe-dekatessaron-14-kenon-organikon-theseon-nautikon-eidikoteton-gia-ten-ploegike-yperesia