«Ο  ήλιος  και  η  θάλασσα  δεν  αρκούν  για  να  φύγουν  με  ωραίες  αναμνήσεις  οι    πολυάριθμοι τουρίστες από τον  τόπο μας. Η  ταλαιπωρία τους  από  τις  υποδομές  κυρίως  από   τους    δρόμους,   αποτυπώνεται  στην   μνήμη  τους   και  λειτουργεί  ανασταλτικά  στην ζωντανή διαφήμιση και προβολή της Μεσσηνίας».

Την παραπάνω επισήμανση κάνει με δελτίο Τύπου  η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και προσθέτει ότι «ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και οι επισημάνσεις  από την πλευρά των εμπλεκόμενων γιατί  ο Νομός Μεσσηνίας, παρά τα μοναδικά του τοπία, τα ιστορικά και πολιτιστικά του στοιχεία και το άρτιο ξενοδοχειακό δυναμικό, υπολείπεται σε οργάνωση  και υποδομές που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον  τουρισμό πετυχαίνοντας ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις από αυτές που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της άφιξης στην περιοχή του  Αναπληρωτή   Υπουργού  Οικονομίας  και  Ανάπτυξης   κ. Αλέξη Χαρίτση τονίζεται ότι «αποτελεί ευκαιρία για τους τοπικούς άρχοντες της  αυτοδιοίκησης και  τους  εκπροσώπους των φορέων που θα συναντηθούν μαζί του να  μεταφέρουν  ότι  το  θέμα του δρόμου Μεσσήνη –Ριζόμυλος –Πύλο –Μεθώνη  που   αποτελεί  κυρίαρχο αίτημα όλων    των   Μεσσηνίων  και   θα   συμβάλει   καθοριστικά  στην  ανάπτυξη    και  την δημιουργία προϋποθέσεων να γίνει τουριστικός προορισμός ο Νομός Μεσσηνίας Προς τούτο η υπενθύμιση των δεσμεύσεων  του  κυρίου  πρωθυπουργού για  το  ίδιο  θέμα είναι αναγκαία ».

Και η ανακοίνωση των Μεσσήνιων Ξενοδόχων καταλήγει:

«H φετινή τουριστική κίνηση στο Νομό μας έχει ξεκινήσει με αισιοδοξία αναμένοντας οι ενδιαφερόμενοι καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Όμως στο τέλος της σεζόν που   διανύουμε  θα  εκτιμήσουμε   με  ασφάλεια  τα  αποτελέσματα – ποσοτικά   και  οικονομικά   – που θα προκύψουν από τον κλάδο μας. Είναι αλήθεια ότι στον  ελληνικό  τουρισμό  έχει  επικεντρωθεί  το  ενδιαφέρον  και οι  προσδοκίες όλων  των  παραγόντων  που  καταγράφουν  τα  ποσοτικά  μεγέθη  και  τα  οικονομικά αποτελέσματα της εθνικής οικονομίας αλλά και των πολιτών που ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες. Οι επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις του  τουρισμού στην περιοχή μας, έχουν  δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για  να  κρατηθούν  ζωντανές, στηρίζοντας  ταυτόχρονα και την υπόλοιπη κοινωνία».

Τέλος, αναφέρει ότι  η αισιοδοξία για τα μεγέθη της φετινής χρονιάς  του  ελληνικού  τουρισμού δεν   διατρέχει οριζόντια  όλες τις περιοχές σε επίπεδο περιφέρειας και  Νομού Μεσσηνίας και για το λόγο αυτό η Ένωση θέτει σε προτεραιότητα διεκδίκησης το θέμα του  δρόμου και των υποδομών, έτσι ώστε «με σειρά ενεργειών, επαφών  και  εκδηλώσεων  να καταστεί Πάνδημο Αίτημα των Απανταχού  Μεσσηνίων».

Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καραλής