Με συγκριτικό της πλεονέκτημα την μοναδικότητα καθενός από τα νησιά της, ως ξεχωριστού ταξιδιωτικού προορισμού, ιδανικού για τουρισμό εμπειρίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην νέα έκθεση εσωτερικού τουρισμού Greek Travel Show που πραγματοποιήθηκε 19 με 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi» από τη ΔΕΘ-Helexpo.
Στο πρώτο Greek Travel Show, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με 20 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, αναδεικνύοντας το μοναδικό τουριστικό πλούτο της περιοχής. Οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, να γνωρίσουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να ψυχαγωγηθούν και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.  Με την δυναμική της παρουσία στη νέα τουριστική έκθεση, που απευθύνεται σε Έλληνες τουρίστες, η Περιφέρεια ενίσχυσε τις στοχευμένες ενέργειες που γίνονται για την τόνωση των αφίξεων από την εγχώρια τουριστική αγορά. 
«Στο πρώτο Greek Travel Show συνεχίσαμε ως Περιφέρεια τις επιτυχημένες εμφανίσεις στις τουριστικές εκθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία το γεγονός ότι οργανώθηκε στη χώρα μας μια νέα έκθεση που απευθύνεται στους Έλληνες τουρίστες. Ο εσωτερικός τουρισμός χρειάζεται ανάκαμψη και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα δεκάδες νησιά της, προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες για τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μπορεί να προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις και επιλογές», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού  Μαριέτα Παπαβασιλείου.