Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαίου οι εκδηλώσεις του θεσμού «Εν συρμώ: Γιορτές Οδοντωτού». 

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Εν συρμώ 2017 – The art train» είναι αφιερωμένες στην μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού.

Στις αρχές Μαΐου, βρέθηκαν στην περιοχή φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που ταξίδεψαν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για να βιώσουν την μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού και δημιούργησαν αξιόλογα έργα τέχνης,  τα οποία αφού
παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στο Διακοπτό, εκτέθηκαν στο Info Center δίπλα στον σταθμό και πλέον θα φιλοξενηθούν στα Καλάβρυτα για τις επόμενες μέρες.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Εν Συρμώ» αυτό το 3ήμερο σε Καλάβρυτα και Διακοπτό, έχει ως εξής:
Παρασκευή 19 Μαΐου 19:00
Καλάβρυτα, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος “Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται”.
Κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και του Δήμου Καλαβρύτων, με αφορμή την ανάδειξή του από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό.
Σάββατο 20 Μαΐου 11:00
Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων.
Ο Οδοντωτός και το φαράγγι του μας εμπνέουν. Τα Καλάβρυτα εγκαινιάζουν την έκθεση των φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με τησυνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και άλλα δρώμενα.
Κυριακή 21 Μαΐου 11:00
Σταθμός Διακοπτού “Το τραίνο, το περιβάλλον, το παιδί”.
Εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους του Οδοντωτού, με περιβαλλοντική ενημέρωσηαπό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, παιδικές κατασκευέςκαι αναμνηστικά με τη Μαργαρίτα Γούτου και επίσκεψη στο “σπίτι του Οδοντωτού” στο ιστορικό Μηχανοστάσιο Διακοπτού.
Στο τέλος, οι “Μικροί παραμυθάδες του Οδοντωτού”, με τη βοήθεια τηςεκπαιδευτικού και συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου και της εκπαιδευτικού καιεμψυχώτριας Κωνσταντίνας Σιαμέτη, φτιάχνουν το δικό τους διαδραστικό παραμύθι.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος χάρη στη συνεργασία των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας κ.α., με ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Το πρόγραμμα έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Τουρισμού.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσκαλούν και περιμένουν τους επισκέπτες και το κοινό να συμμετάσχουν στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται στις 28 Μαΐου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ισχύουν για το μήνα Μάιο, βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr
Πληροφορίες:
Εν συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού Web site: www.ensirmo.gr | E-mail: ensirmo@gmail.com | Facebook: www.facebook.com/EnSirmo
ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αιγιαλείας Web site: www.dikepaigialeias.gr | E-mail: dikepa@aigialeia.gov.gr |Τηλ.: 26910.28210, 26910.68308
Δήμος Καλαβρύτων Web site: www.kalavrita.gr |E-mail: dimos.kalavriton@1363.syzefxis.gov.gr |Τηλ.: 26920.22380, 26923-60400
Σιδηροδρομικοί σταθμοί Οδοντωτού Διακοπτού: Τηλ. 26910.43206 | Καλαβρύτων: Τηλ. 26920.22245 | Web site: www.trainose.gr