Δυναμικό «παρών» θα δώσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων- FedHATTA, στο εφετινό 16ο EAST MED YACHT SHOW – Marina Zeas 2017 που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017 στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.
“Eίναι η τρίτη χρονιά που η Ομοσπονδία συνεργάζεται με την ΕΠΕΣΤ και την ΕΣΜΕΘ στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού,
τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην συνέντευξη Τύπου εν όψει της μεγάλης διοργάνωσης για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα. Πιστεύουμε στην Έκθεση και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσέλευση τουριστών προκειμένου να γνωρίσουν τις όμορφες ελληνικές παραλίες, τα ελληνικά νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, κάνοντας ιστιοπλοΐα ή ναυλώνοντας μηχανοκίνητα σκάφη. Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα που προσφέρουν στην αγορά τα τουριστικά γραφεία και πιστεύουμε ότι μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω. Η East Med Yacht Show μαζί με την Διεθνή Εκθεση Τουρισμού Mediterranean Internatίonal Tourίsm Εxhibition MITE που θα γίνει τον Οκτώβριο καθώς η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2020, είναι γεγονότα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε για τον προβολή του προορισμού. Είναι γεγονός ότι εμείς που δουλεύουμε με την κρουαζιέρα και με την ακτοπλοΐα, θέλουμε περισσότερο από όλους να επεκταθεί η τουριστική περίοδος της Αθήνας και το χειμώνα. Βάζουμε ένα στοίχημα να το πετύχουμε”.
Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στις 25 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εν όψει της μεγάλης διοργάνωσης για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών Γιώργος Κολλίντζας. 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ)  Γιώργος Βερνίκος καθώς και ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης ενώ παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Χρήστος Λαμπρίδης.