Να βρουν επειγόντως εναλλακτικές λύσεις για τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την μεταφορά laptop και tablet σε ορισμένες πτήσεις από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, καλεί τις κυβερνήσεις η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).
“Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την αποτελεσματικότητά τους“,  δήλωσε μεταξύ άλλων ο Alexandre de Juniac,  Γενικός Διευθυντής και Διευθύνοντος Συμβούλου ΙΑΤΑ σε ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων του Μόντρεαλ. Ο  De Juniac υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην ασφάλεια της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας που με ασφάλεια λειτουργεί κατά μέσο όρο 100.000 πτήσεις την ημέρα.
“Τα σημερινά μέτρα δεν αποτελούν αποδεκτή μακροπρόθεσμη λύση στην…. απειλή που προσπαθούν να μετριάσουν. Ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την αποτελεσματικότητά τους. Και οι εμπορικές στρεβλώσεις που δημιουργούν είναι σοβαρές. Καλούμε τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τη βιομηχανία για να βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε να πετούν τα αεροσκάφη με ασφάλεια χωρίς να διαχωρίζει τους επιβάτες από τα προσωπικά τους ηλεκτρονικά“, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ.