Το 1ο Street Food Festival στην Θεσσαλονίκη, είναι γεγονός. Πραγματοποιείται Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου, από τις 10 π.μ μέχρι και τις 10 μ.μ., στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της δημιουργικής ομάδας του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η SoulFood Thessaloniki, μας συστήνει 1ο Street Food Festival, μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια, την αγάπη για το φαγητό και την ιστορία της Θεσσαλονίκης.
“Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά.  
Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας, που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της.  Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας. 
Μέσα από τις γεύσεις θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις. Για 2 μέρες θα ζωντανέψει  ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης, workshops για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά. 
Μεγαλύτερος στόχος μας είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου, σ’ αυτή την προσπάθεια μας πρέπει να ευχαριστήσουμε το χορηγό εκπαίδευσης (#learntocooksponsor) Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ που στηρίζει την προσπάθεια μας και θα βρίσκεται εκεί με workshops μαγειρικής, διατροφολογίας και θα παρουσιάσει το καινοτόμο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα”.