Σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και κυρίως σε ξενοδοχεία της Νέας Μάκρης, του Ματιού και του Καλάμου έστρεψε το ενδιαφέρον της Πολωνικής τουριστικής αγοράς, η Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις της, στο πλαίσιο της φετινής διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο (6 – 10 Μαρτίου), Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης της περιφέρειας στην τουριστική και οικονομική ανάκαμψη των παραλιακών περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Ήδη από την πρώτη ημέρα της έκθεσης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για την τουριστική προβολή της περιφέρειας, Ελένη Δημοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση της για το «Δυναμικό ξεκίνημα, στην ΙΤΒ 2019 για τα σημαντικά ραντεβού με εκπροσώπους της TUI και FVW και την παραπάνω «ευχάριστη ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο της TUI Poland που φιλοξενήθηκε σε πρόσφατο fam trip της Περιφέρειας».

Πρόκειται για την έναρξη ενός νέου προγράμματος της TUI Πολωνίας για την Αθήνα, τα νησιά και τις παραθεριστικές περιοχές της Αττικής, το οποίο προέκυψε σε συνέχεια ενός ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip), που οργάνωσε η περιφέρεια και τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισαν οι καλεσμένοι tour operators από τους αστικούς και νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Βαρσοβία και το Κατοβίτσε προς την Αθήνα και θα διαρκέσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Οι πελάτες της TUI Πολωνίας θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία της Νέας Μάκρης, του Ματιού και του Καλάμου προκειμένου να τονωθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Εξάλλου, η αύξηση της τουριστικής προτίμησης της Πολωνίας προς την χώρα μας επιβεβαιώνεται συνεχώς από τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις των μεγάλων tour operator της Πολωνίας (ITACA, TUI Poland, Grecos κλπ), που είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το 2018.