Στον πλήρη έλεγχο της ΤΕΜΕΣ περνάει από σήμερα το ξενοδοχείο Ηilton Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΕΜΕΣ το δικό της ποσοστό στην εταιρεία Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. (ιδιοκτήτρια του Χίλτον στην Αθήνα) αυξάνεται στο 51%, ενώ το υπόλοιπο 49%, που μέχρι πρότινος κατέιχε η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus, αποκτήθηκε από εταιρεία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ.

“H TEMEΣ είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Όμιλο Dogus, η οποία έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές συνέργειες στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: “Αυτή η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας. Οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες”