Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία, τόνισε απόψε κατά την άφιξή του στην αντιπεριφέρεια Χανίων, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης που έφτασε μέσω Ηρακλείου στα Χανιά, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη και κλιμάκιο του υπουργείου του, ενημερώνεται αυτή την ώρα από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για την μέχρι τώρα έκταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Η συνάντηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, σε σύντομο διάλογο με τον περιφερειάρχη, ο κ Σπίρτζης τόνισε ότι αυτό που προέχει σε πρώτο στάδιο είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, ενώ άμεσα θα αρχίσουν οι διαδικασίες και θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των ζημιών.

Από την πλευρά του ο κ Αρναουτάκης έκανε λόγο για μεγάλης κλίμακας καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές και σε καλλιέργειες.

Έξι στρατιωτικές γέφυρες από το Υπ. Εθνικής Άμυνας στα Χανιά

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό οτι έχει δοθεί στο Υπ. Εθνικής Άμυνας να σταλούν 6 στρατιωτικές γέφυρες με τις οποίες θα επιχειρηθεί να αποκατασταθεί η επικοινωνία με περιοχές που έχουν αποκλειστεί. Ως προς την καταγραφή των ζημιών, αυτή επί της ουσίας θα ξεκινήσει αύριο και θα γίνει αναλυτικά,  από τεχνικό συνεργείο του Υπουργείου.

Σε πάνω από 10 σημεία στο ΒΟΑΚ, έχουν γίνει σοβαρές κατολισθήσεις ενώ όπως γνωστοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι γεωτεχνικές μελέτες του ΟΑΚ στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.