Πόλος έλξης για χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας, της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης αποτέλεσε η εφετεινή έκθεση Horeca, που σήμερα κλείνει τις πύλες της ανανενώνοντας ταυτόχρονα το ραντεβού της για του χρόνου.  Μάλιστα στο πλαίσιο της Horeca πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), με τον πρόεδρο του να
μεταφέρει το όραμα αλλά και τους προβληματισμούς του επιμελητηρίου για την εξέλιξη της τουριστικής δραστηριότητας.

Αφού επεσήμανε ότι το 2019 θα είναι μια δύσκολη ανηφόρα για τον τουρισμό, απόρροια διεθνών εξελίξεων (Brexit-ενίσχυση του ανταγωνισμού), ο κ. Βασιλικός ζήτησε θωράκιση της τουριστικής βιομηχανίας με μέτρα που θα θωρακίσουν τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα επανέλαβε τη αίτημα για μείωση φορολογικών συντελεστών, του φόρου διαμονής, αλλά και της ρύθμισης της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Όπως ανάφερε ο κ. Βασιλικός, η μόνη βεβαιότητα για την φετινή χρονιά είναι αβεβαιότητα που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και ζήτησε την επαγρύπνηση όλων των εμπλεκομένων με τα τουριστικά δρώμενα. Ο τουρισμός είναι πλέον πολύ μεγάλη υπόθεση για να ρισκάρουμε απώλειες, υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός.

Η Horeca 2019, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές της, έγινε για ακόμα μία φορά, πόλος έλξης για κάθε επαγγελματία του τουρισμού και της μαζικής εστίασης, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ ποσοτικής και ποιοτικής επισκεψιμότητας αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί απλώς τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα, αλλά σύμφωνα και με την άποψη πολλών EΕλλήνων και ξένων επισκεπτών της, μία έκθεση που έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας και έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της τουριστικής βιομηχανίας διεθνώς.