Την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συνεχάρη σε ανακοίνωσή του μέσω twitter ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ) επειδή για άλλη μία χρονιά πέτυχε επίδοση ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό το 2018.

«Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά απέδειξε τη δύναμή της ως οικονομία που βασίζεται στον τουρισμό, με αποτελέσματα ρεκόρ για το 2018», αναφέρει το μήνυμα του ΠΟΤ, και συνεχίζει: «Ο τουρισμός παράγει εισόδημα, δημιουργεί θέσεις εργασίας και συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη».

Όπως τονίζει η Έλενα Κουντουρά και το υπουργείο Τουρισμού αποτελούν ισχυρούς συνεργάτες του ΠΟΤ για την ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού.

Η Ελλάδα έχει διακριθεί από τον ΠΟΤ ως παγκόσμιο πρότυπο στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προωθείται διεθνώς ως παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής εθνικής πολιτικής στον τουρισμό.

Η χώρα μας έχει καταγράψει αλλεπάλληλα ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. «Η εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής απέδωσε 9 εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς αφίξεις σε σχέση με το 2014, μία αύξηση πάνω από 35% στην τετραετία, και σε απόλυτα νούμερα 33 εκατ. αφίξεις το 2018».

pAs9D0AA normal

World Tourism Organization

@UNWTO

🇬🇷 #Greece again proved its strength as a #tourism economy with record results in 2018.

Generating income, creating jobs and contributing to sustainable development. #UNWTO has a strong partner in @MinTourGR and Minister @ElenaKountoura. https://goo.gl/mN6PKu 

36 people are talking about this