Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. AngelGurría συναντήθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και συζήτησαν για την ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι,   συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας. Παρέστησαν  επίσης ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστου, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Γαλλίας, κα Δήμητρα Βοζίκη.

 

Ο κ. Gurría συνεχάρη την Υπουργό για την επίτευξη των υψηλών τουριστικών επιδόσεων της Ελλάδας την προηγούμενη τριετία και ιδιαίτερα για την εντυπωσιακή άνοδο του ελληνικού τουρισμού το 2018. Επικρότησε την αποτελεσματικότητα της τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην επίτευξη του  στόχου για τουρισμό  365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα.

 

Η Υπουργός ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ για τις αναπτυξιακές στρατηγικές προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού στον ελληνικό τουρισμό, στη νέα εποχή που έχει εισέλθει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στη βάση του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

 

Η κ. Κουντουρά και ο κ. Gurria επισήμαναν την αξία του τουρισμού, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ευημερία,  και τον καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.  Δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Οργανισμού, σε επίπεδο τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, ώστε  να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στις τοπικές  οικονομίες και συνολικά στην ελληνική κοινωνία από την υψηλή τουριστική ανάπτυξη.

 

Συζήτησαν ακόμη για την συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο του 2019 και όπου ο τουρισμός θα έχει δυναμική παρουσία και εκπροσώπηση.

 

Νωρίτερα η Υπουργός και ο ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια του ΟΟΣΑ κα Lamia Kamal-Chaoui, και τον Επικεφαλής Τουρισμού του ΟΟΣΑ κ. Alain Dupeyras  για επιμέρους  θέματα τουριστικής συνεργασίας, εν όψει της 102ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ τον Οκτώβριο στο Παρίσι, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Τζιάλλας